ANI: S.R Stănescu, incompatibilitate și fals în declarații. SRS: Se lucrează pe surse

Senatorul Sorin Roșca Stănescu este acuzat de Agenția Națională de Integritate de fals în declarații pentru că, spun inspectorii, nu a menționat în declarația de avere depozite bancare ale copiilor săi, deținute la bănci din România și din alte țări. ANI mai arată că parlamentarul s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a deținut simultan funcția de administrator al unei societăți comerciale. Liberalul respinge acuzațiile și spune că nu i-au fost transmise constatările Agenției, contrar procedurii.

”Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui SORIN ROȘCA-STĂNESCU, Senator în Parlamentul României. Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale.

SORIN ROȘCA-STĂNESCU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.”, se arată într-un comunicat ANI.

Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizată cu privire la posibila infracțiune a senatorului de fals în declarații

”Sorin ROȘCA-STĂNESCU nu a menționat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 și 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deținute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât și în afara acestuia.

Valoarea totală a activelor financiare (depozitelor) nemenționate de Sorin ROȘCA-STĂNESCU în declarațiile de avere și care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituție bancară din Elveția este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro)”, spune ANI.

În declarațiile de avere menționate de ANI apar conturile în cauză, trecute la categoria ”Venituri ale declarantului și ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”. Le puteți consulta AICI și AICI.

Stănescu are 15 zile la dispoziție să conteste acțiunea ANI.

SRS: Se știa ”pe surse”, încă de dimineață. Acum mi-e clar cum lucrează ANI

”Am făcut o declarație, un comunicat în urmă cu cu câteva ore. În cursul dimineții, mai mulți jurnaliști mi-au spus pe surse că au aflat de la ANI că la ora 16:00 va fi difuzat un comunicat. Eu nu am primit nimic de la ANI în acest sens. Acum în urmă cu câteva luni mi-au cerut câteva lămuriri în legătură cu mai multe chestiuni, inclusiv conturile copiilor. Acum se vede foarte clar cum lucrează ANI. Pe surse. Pe pielea mea observ ce înseamnă lipsa lor de profesionalism.

(...) În fapt, cei doi copii minori au primit ca drept de moștenire în urma decesului fratelui lor major sume de bani. Autoritatea tutelară a stabilit să facă din ele depozite bancare de care nu se poate atinge nimeni până la majoratul lor”, a declarat Sorin Roșca Stănescu, marți, la Antena 3.

El a confirmat că există conturi ale copiilor săi, dar a precizat că acestea sunt trecute în declarația de avere.

Liberalul spune că a devenit o țintă a Agenției pentru că a reclamat abuzuri ale instituției la adresa politicienilor și pentru că a propus amendamente cu privire la modificarea legii ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel