ANI: Primarul Bistriței și alți șase aleși locali, incompatibili

cretu ovidiu teodor dc
cretu ovidiu teodor dc

Agenția Națională de Integritate a găsit în stare de incompatibilitate 7 aleși locali, printre aceștia numărându-se și primarul municipiului Bistrița, Crețu Ovidiu Teodor.

[caption id="attachment_368329" align="alignleft" width="310"] Crețu Ovidiu Teodor, primarul Bistriței. Foto: rasunetul.ro[/caption]

ANI spune că edilul pesedist al Bistriței a fost în perioada 1 octombrie 2012 - 21 ianuarie 2013 și reprezentant asociat persoană juridică în cadrul S.C. BUSINESS PARK BISTRIȚA SUD S.R.L.

Viceprimarul comunei Lazuri de Beiuș (județul Bihor), Fofiu Ioan, este acuzat de inspectorii ANI că a deținut simultan, în perioada 31 iulie 2009 - 20 iunie 2012 și calitatea de administrator al societății comerciale HINCH RISA COM S.R.L.

Numărul aleșilor locali declarați incompatibili pentru funcțiile din Adunările Generale ale Acționarilor diferitelor societăți continuă să crească, în timp ce baronii locali încearcă să răspundă printr-un proiect de lege adoptat tacit în Parlament. ANI a mai constatat acum că viceprimarul Piteștiului, Ionică Constantin Cornel, a avut simultan, în perioada 26 noiembrie 2009 și 30 august 2012 și calitatea de reprezentant al Municipiului Pitești în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. APĂ – CANAL 2000 S.A.

Jurj Vasile Marian se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010, spune ANI, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Arieșeni, Jud. Alba, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, Jud. Alba, în cadrul S.C. SALUBRITATE APUSENI S.R.L.

Alți 3 aleși locali, declarați incompatibili de ANI

CIUBOTARIU COSTINEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2009 -16 noiembrie 2009, întrucât, a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Suliţa, Jud. Botoşani, şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale Suliţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la S.C. Nova APASERV S.A. Botoşani.

BOEANGIU VASILE-PÎRVU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 04 iunie 2008, întrucât, simultan cu deținerea funcției de primar al comunei Alunu, Jud. Vâlcea, desfășoară activități remunerate în cadrul Cabinetului Medical Dr. Boeangiu Vasile-Pîrvu. Astfel, BOEANGIU VASILE-PÎRVU nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar [...] este incompatibilă cu [...] orice alte [...] activități remunerate, în țară [...]”.

LUCIAN CHITIC s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2008 – 17 mai 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Tortoman, Jud. Constanța, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul CHITIC LUCIAN P.F. Astfel, LUCIAN CHITIC nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar [...] este incompatibilă cu [...] calitatea de comerciant persoană fizică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel