ANI: Nou lot de aleși locali INCOMPATIBILI

Primărie
Primărie

Agenția Națională de Integritate a dezvăluit un nou lot de aleși locali care s-au aflat în stare de incompatibilitate. 

Primul primar găsit incompatibil este Alexandru Niță, primar al comunei Morunglav, din județul Olt. El s-a "aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 iunie 2008 - 06 mai 2014, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, respectiv primar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Niță Alexandru, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003".

Al doilea ales local găsit incompatibil este Iancu Mihai Radu, viceprimar al comunei Medieșu Aurit, din  județul Satu-Mare. El "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 - 27 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003". 

Damian Gheorghe este al treilea ales local găsit incompatibil de ANI. El este viceprimar în cadrul Primăriei Bilciurești, județul Dâmbovița. El ar fi incompativil pentru că "începând cu data de 29 iunie 2012, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, deține și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul DAMIAN C. GHEORGHE ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003". 

Ultimul din noul grup de aleși locali incompatibili este consilierul local din cadrul Consiliului Local al Comunei Izbiceni, din județul Olt. Potrivit ANI, "se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de consilier local, deține și funcția de angajat în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Izbiceni, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel