ANI: Mai mulți funcționari publici, incompatibilitate și fapte de corupție

ANI - avere nejustificata
ANI - avere nejustificata

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi posibila săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie în cazul a patru funcţionari publici. 

Potrivit unui comunicat al ANI, Alina Mihaela Frăţică-Dragomir, şef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece în perioada deţinerii acestei funcţii a candidat la alegerile pentru Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie 2016, fără ca raportul de serviciu să fi încetat în condiţiile legii. 

Daniel Florin Frăsincari, actual director executiv adjunct în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud şi fost director executiv al Camerei Agricole Judeţene Bistriţa-Năsăud, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a candidat, în iunie 2016, pentru ocuparea funcţiei de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (mandatul 2016 - 2020), fără ca raportul de serviciu cu Camera Agricola să fi încetat pe durata desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016. 

De asemenea, în perioada 22 octombrie 2010 - 3 octombrie 2014, respectiv 5 mai - 7 septembrie 2016, Daniel Florin Frăsincari a deţinut calitatea de funcţionar public (consilier, director executiv adjunct şi director executiv) în cadrul Camerei Agricole Judeţene Bistriţa-Năsăud simultan cu calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul "Frăsincari Daniel Florin Întreprindere Individuală", această calitate fiind în legătură directă/indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public. 

Valentina Codrean, funcţionar în cadrul Primăriei comunei Sînmartin, judeţul Bihor, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a deţinut, în perioada 22 iunie 2012 - 23 ianuarie 2014, funcţia de referent în cadrul Primăriei Sînmartin şi calitatea de consilier local al comunei Lăzăreni, judeţul Bihor. 

ANI a sesizat DNA

ANI a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, scrie Agerpres, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Livioara Rotariu, fost şef Serviciu în cadrul Salubris SA Iaşi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Iaşi, a unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie. 

Conform ANI, la data de 25 aprilie 2016, SC Izavet SRL, reprezentată prin Livioara Rotariu, a câştigat o licitaţie, în calitate de unic ofertant, organizată de către Salubris SA (în cadrul căreia Livioara Rotariu deţinea la momentul licitaţiei funcţia de şef Serviciu) pentru atribuirea contractului "Servicii sanitar-veterinare". 

Inspectorii de integritate susţin că Livioara Rotariu a fost implicată, anterior licitaţiei, în două proceduri de selecţie de ofertă în vederea atribuirii unui contract de prestări servicii specializate de asistenţă medicală veterinară organizate de către Salubris SA, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor. 

Ulterior, la data de 20 mai 2016, a fost încheiat contractul de prestări servicii între Salubris SA, în calitate de beneficiar, şi Izavet SRL, reprezentată de Livioara Rotariu, în calitate de prestator, în valoare de 571.915 lei fără TVA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy