EXCLUSIV  ANI: Gheorghe Falcă, conflict de interese. Lia Olguța Vasilescu: O prostie, o aberație

ANI îl acuză pe Gheorghe Falcă de conflict de interese. ”O prostie” este de părere ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

Primarul Aradului este acuzat de ANI, care a sesizat ÎCCJ, că a semnat și aprobat 31 de certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași companie. În respectiva societate, soția sa este asociată. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că nu poate să fie în conflict de interese, considerând că este o aberație. 

”Este iarăși o prostie, nu poate să fie un conflict de interese. Dacă e să discutăm așa, primarul este în conflict de interese obligatoriu, chiar dacă nu-și angajează rudele în Primărie sau, să zicem, la stat. Gândiți-vă și dumneavoastră, cu toții avem rude, ei nu au voie să lucreze la stat, nu au voie să fie în funcții publice pentru că, automat, intră în conflict de interese primarul. Dar nu pot să se angajeze nici măcar în mediul privat. E o aberație totală care trebuie corectată. Orice firmă dintr-un oraș va avea nevoie de Primărie, fie că este vorba de o licitație, poate e prea mult o licitație, fie că este vorba de o autorizație de construcție, vrea să se dezvolte, să-și mai ridice o hală. În condițiile în care ruda primarului este angajată în firma respectivă este automat conflict de interese. Deci e o aberație”, a spus Lia Olguța Vasilescu la DCNews LIVE

[citeste si]

Vezi de la minutul 14:17

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel