ANI: Andronescu, Popa, Robu, Drăgulescu sunt incompatibili, deoarece sunt şi rectori şi parlamentari

andronescu, popa, dragulescu, robu
andronescu, popa, dragulescu, robu

ANI susţine că Ecaterina Andronescu, Florian Popa (ambii PSD) Nicolae Robu (PNL) şi Iosif Drăgulescu (PDL) sunt incompatibili, deoarece exercită simultan funcţia de rector şi parlamentar, conform unui comunicat al instituţei.

"Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către: Ecaterina Andronescu, Rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi Senator în Parlamentul României, Florian Popa, Rector al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București şi Deputat în Parlamentul României, Nicolae Robu, Rector al Universității Politehnica din Timișoara şi Senator în Parlamentului României şi Ștefan Iosif Drăgulescu, Rector al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeş din Timișoara şi Deputat în Parlamentului României", se arată într-un comunicat al ANI.

Inspectorii de integritate spun că în cazul tuturor celor patru "au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al incompatibilităților, deoarece, conform art. 215, alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011: <persoanele care ocupă o ... demnitate publică nu pot exercita funcția de rector pe perioada îndeplinirii mandatului>, iar, potrivit art. 215, alin. (4) din acelaşi act normativ: <funcția de rector este incompatibilă cu deținerea de funcții de conducere în cadrul unui partid politic pe perioada exercitării mandatului>".

În legătură cu acuzaţiile ANI, Andronescu, Robu şi Drăgulescu s-au prezentat la sediul ANI pentru a-şi exprima punctul de vedere, iar Popa a trimis un punct de vedere scris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel