Angelo Niculescu a murit

Angelo Niculescu, fostul selecționer al României la Cupa Mondială din 1970, a murit, sâmbătă, la București, la 93 de ani. Trupul lui Angelo Niculescu va fi depus, duminică, la capela Ghencea, din Militari.

"Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 93 de ani, a lui Angelo Niculescu, fost antrenor al naţionalei României, pe care a calificat-o la Campionatul Mondial din Mexic 1970 şi în sferturile Campionatului European din Belgia 1972", scrie într-un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal.

Înmormântarea fostului selecționer va avea loc marți, după ora 12:00, la cimitirul Ghencea Militar. Angelo Niculescu, născut la 1 octombrie 1921, la Craiova, a rămas în istoria fotbalului românesc ca antrenorul care a calificat naţionala României la Campionatul Mondial din Mexic 1970 şi în sferturile de finală ale Campionatului European din Belgia 1972.

Angelo Niculescu este considerat de FIFA drept inventatorul stilului de joc "tiki-taka", făcut celebru în ultimii ani de FC Barcelona. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel