EXCLUSIV  Angela Merkel- Sevil Shhaideh, cinci asemănări

Angela Merkel - Sevil Shhaideh
Angela Merkel - Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh este propunerea PSD, susținută de ALDE și UDMR, pentru funcția de prim-ministru al României. 

Văzută ca o femeie hotărâtă, puternică și profesionistă, ea este asemănată cu Angela Merkel. DCNews a notat cinci asemănări între cele două politiciene: 

Angela Merkel este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania - Sevil Shhaideh este prima femeie nominalizată ca premier din istoria României

Angela Merkel este la a doua căsătorie.  Din 1998 încoace este căsătorită cu chimistul Joachim Sauer. Înainte a fost căsătorită cu fizicianul Ulrich Merkel. - Sevil Shhaideh este la a doua căsătorie. Din 2011 este căsătorită cu cetățeanul sirian Akram Shhaideh. 

Angela Merkel a deschis porțile Germaniei refugiaților din Siria - Sevil Shhaideh este căsătorită cu un sirian, venit în România în 2011, și are proprietăți în Siria. 

Angela Merkel a fost pusă de cancelarul Helmut Kohl la conducerea Ministerului Femeilor şi al Tineretului - Sevil Shhaideh a fost propusă de Victor Ponta la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și acceptată de Klaus Iohannis. 

Ambele au studiat științe exacte. Angela Merkel a studiat fizica, Sevil Shhaideh a studiat planificare economică și cibernetică. 

Și o altă asemănare, bonus, ambele au dat noroc cu Klaus Iohannis. 

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel