Angajat al unui mare lanț de fast food, aflat și în România, protest: ”Uitați cum lucrăm în bucătărie!” / FOTO

Israel. 'Robotul chef' care poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi / Fotografie ilustrativă creată de Jonathan Borba, de la Pexels
Israel. 'Robotul chef' care poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi / Fotografie ilustrativă creată de Jonathan Borba, de la Pexels

Un angajat al unui mare lanț de fast food, aflat și în România, a protestat împotriva modului în care este nevoit să lucreze: ”uitați cum este în bucătărie!”

Valul de căldură care a afectat toată Spania, în ultimele zile, a făcut ca autoritățile să ia măsuri, dar nu toate companiile s-au pregătit de caniculă. Acest lucru a fost denunțat de un angajat al unuia dintre cele mai faimoase lanțuri de fast-food. 

Mai exact, angajatul a denunțat condițiile de temperatură din bucătăria unui restaurant Burger King situat în Jerez de la Frontera (Spania), scrie 20min.es.

"Lucrez la Burger King de Luz Shopping. Iată temperaturile din interior și din bucătărie! Am rămas fără aer toată vara. Vă rog să veniți și să reparați aerul", s-a plâns angajatul pe Twitter. 

”Acest lucru este rușinos. Noi suntem cei care menținem compania în picioare pentru că fără noi nu s-ar vinde nimic și acesta este tratamentul pe care ni-l oferă. Este jenant”, a mai zis angajatul.

Oamenii lucrează în aceste condiții grele, dar abia fac față.

Burger King este un lanț de restaurante fast food american cu peste 17,800 de locații în 100 de țări, două treimi din ele fiind localizate în Statele Unite.

Predecesorul lui Burger King a fost fondat în 1953 în Jacksonville, Florida, sub numele de Insta-Burger King. După ce au vizitat locația originală a magazinului fraților McDonald din San Bernardino, California, fondatorii și proprietarii (Keith J. Kramer și unchiul soției sale, Matthew Burns) au cumpărat drepturile asupra a două echipamente numite „Insta-machines” si au deschis primele lor restaurante.

În 1954, James McLamore și David Edgerton au fondat Burger King Corporation prin deschiderea unui restaurant pe NW 36th Street din Miami. Burger King a fost vândut în anul 1967 către Pillsbury. În anul 1997 Pillsbury și Guinness au fuzionat în Diageo PLC. Diageo a anunțat încă din iunie 2000 că va scoate corporația Burger King din portofoliul său și a vândut-o la data de 13 decembrie 2002 unui consorțiu american format din grupul de firme Texas Pacific Group (Del Monte, Ducati, Continental Airlines, America West), Bain Capital precum și Goldman Sachs Capital Partners.

În 1971 Burger King s-a extins în Australia, sub numele de Hungry Jack's, din cauza faptului ca numele era deja înregistrat.

Primul restaurant din Europa s-a deschis în anul 1975 în Madrid, Spania, fiind urmat de altul in 1976 in Berlinul de Vest. Primele trei filiale în Austria au fost deschise în anul 1980, însă au fost din nou închise după puțin timp. De abia în anul 2000 s-a deschis primul local în Viena. În anul 2005 s-a deschis primul restaurant Burger King în China.

În august 2014, Burger King a fuzionat cu lanțul de cafenele canadian Tim Hortons în nouă entitate Restaurant Brands Internațional, cu sediul în Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel