Urmărește emisiunea live


Angajări fictive - Sylvie Goulard. Dacian Cioloş, despre audierea desemnatei de Macron pentru postul de comisar european

Ciolos - discurs in PE
Ciolos - discurs in PE

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a declarat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii români, că i-a recomandat comisarului-desemnat al Franţei, Sylvie Goulard, să vină cu toate clarificările necesare la audierea din PE pentru a lămuri suspiciunile care planează vizavi de integritatea ei. 

Comisarul-desemnat al Franţei pentru piaţa internă, Sylvie Goulard, a fost audiată miercuri de comisiile de specialitate ale PE. Faptul că ea este ultimul comisar-desemnat care are încă un dosar la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) dar nu a fost respinsă de Comisia Afaceri juridice a fost acuzat de eurodeputaţii PSD şi prezentat ca o dovadă privind existenţa unui dublu standard în evaluarea candidaţilor.

'Noi avem nişte criterii decise în partid, printre care şi cele legate de integritate. În acelaşi timp, noi nu suntem o instanţă de judecată sau procuratură, dar avem nevoie de informaţii pentru a putea lua decizii. Exact aşa cum pentru cei doi, pentru maghiar şi pentru român, s-au cerut detalii şi ele au fost discutate în Comisia JURI şi acolo s-au luat decizii pe baza informaţiilor primite, la fel se întâmplă şi cu ceilalţi', a spus Dacian Cioloş.

El a mai spus că atât candidatul polonez pentru agricultură, cât şi cel belgian pentru justiţie, au venit cu clarificări la audieri atât legate de dosarele lor clasate, cât şi de alegaţiile apărute în presă. 'Acum are loc audierea lui Sylvie Goulard şi vom vedea care sunt întrebările. Şi eu i-am spus şi alţii i-au recomandat să vină cu toate clarificările. Ieri (marţi - n.r.) a venit cu nişte clarificări legate de acel contract cu fundaţia care lucra pe chestiuni europene, în care a explicat ce a făcut acolo şi pe ce a luat banii. A venit cu clarificări legat de modul în care a folosit banii din PE pentru asistenţi parlamentari, iar aici a existat şi un raport din partea Parlamentului. A dat explicaţii publice, va mai da şi astăzi, şi vom vedea în ce măsură convinge membrii Comisiei', a spus Cioloş în întrevederea cu jurnaliştii români, care a avut loc în paralel cu audierea candidatei franceze.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Sylvie Goulard să nu fie validată de comisiile de specialitate, Cioloş a spus că 'există orice posibilitate şi, până nu vedem evaluarea globală care este făcută, totul este posibil'. De asemenea, întrebat dacă candidata Franţei i s-a părut o persoană competentă, Cioloş a afirmat: 'Indiferent ce competenţe are, important este să convingă în raport cu portfoliul'.

După audierea de miercuri a candidatei Franţei, grupul PPE din PE, cel mai mare din legislativul comunitar, a lăsat să se înţeleagă că nu va vota pentru validarea ei, din cauza suspiciunilor care planează asupra integrităţii acesteia. OLAF efectuează o a doua anchetă asupra franţuzoaicei Sylvie Goulard, fostă eurodeputată.

Dosarul este în continuare deschis chiar dacă ea a returnat Parlamentului European 45.000 de euro reprezentând cheltuieli din timpul mandatului său de deputat european. Ea ar fi folosit banii pentru presupuse locuri de muncă fictive ale asistenţilor parlamentari ai partidului de centru Mişcarea Democrată Franceză (MoDem), conform informaţiilor furnizate de anturajului său, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel