Angajarea persoanei supravegheate. Lege promulgată

Mircea F. Cristian / 12 Martie 2018 / 13:51 Salveaza PDF Comentarii

Legea conform căreia consilierii de probaţiune vor întocmi recomandări în vederea angajării persoanei supravegheatea a fost promulgată de preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni actul normativ pentru completarea Legii nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, a informat Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat.

Senatul a adoptat pe 6 decembrie 2017, iar Camera Deputaţilor pe 21 februarie o propunere legislativă conform căreia Direcţia Naţională de Probaţiune va elabora şi sprijini desfăşurarea de programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

Prevederea completează legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, fiind iniţiată de către deputatul Oana Florea şi senatorul Robert Cazanciuc (PSD), alături de parlamentari PSD, PNL şi ALDE.

Astfel, Direcţia Naţională de Probaţiune va avea o nouă atribuţie: va elabora şi sprijini desfăşurarea, în colaborare cu alte instituţii ale statului, de acţiuni şi programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor aflate, potrivit legii, în supravegherea serviciului de probaţiune. Totodată, legea reglementează atribuţia consilierului de probaţiune de a întocmi, la solicitarea persoanei supravegheate, un raport care va conţine şi o recomandare în vederea angajării acesteia.

[citeste si]

În expunerea de motive sunt invocate rezultatele studiului 'Opiniile deţinuţilor cu privire la mediul penitenciar românesc' (2009-2011), în cadrul căruia respondenţii au precizat că lipsa unui loc de muncă reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte problematice cu care se confruntă după liberare.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24