Andronache (PNL Braşov): Vom ataca la CCR, dacă vor fi adoptate, modificările la legea care protejează Delta

PNL va ataca la Curtea Constituţională a României (CCR), în cazul în care vor fi adoptate, modificările la legea care protejează Delta Dunării, în sensul de a permite acolo desfăşurarea de activităţi cu caracter economic, fiind vizate în special activităţile de jocuri de noroc, a declarat marţi, într-un comunicat de presă, deputatul liberal Gabriel Andronache.

'Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a creat prin lege cadrul fiscal derogatoriu pentru a implementa zone de paradis fiscal pe insule (vizată fiind, în special, insula Belina), grinduri sau în zone rezultate din amenajări hidrotehnice. Legea a fost atacată de PNL la Curtea Constituţională. Nu s-au oprit însă la insula Belina. Acum vizează Delta Dunării şi munţii Făgăraş', a afirmat Andronache, potrivit unui comunicatului de presă.

Conform acestuia, recent, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a fost amendată legea care protejează Delta, 'după care îşi propun să modifice şi legea care se referă la protecţia rezervaţiilor naturale - OUG nr.57/2007- astfel încât şi în aceste zone să apară activităţi economice generatoare de profit, altele decât turismul ecologic'. 'Pliind cadrul fiscal derogatoriu pe posibilitatea de a desfăşura activităţi economice în zone de rezervaţie naturală rezultate din acţiuni de amenajare hidrotehnică vom vedea, în curând, cazinouri şi păcănele şi în munţii Făgăraşului, la barajul Vidraru.

Oare sunt întâmplătoare defrişările din acea zonă sau se pregăteşte terenul pentru păcănele?!', a susţinut deputatul PNL. Acesta a subliniat că PNL se opune modificărilor legislative care diminuează protecţia legală a rezervaţiilor naturale, arătând că, în cazul în care vor fi adoptate aceste modificări, va sesiza Curtea Constituţională, 'ca ultim mecanism de apărare a dreptului la un mediu sănătos al cetăţenilor români, drept prevăzut şi garantat de art. 35 din Constituţia României'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel