Andrew Noble: Marea Britanie, amprentă unică în lume

Marea Britanie are "o amprentă creativă unică în lume", iar acest lucru nu se va schimba după Brexit, a declarat ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Andrew Noble.

"Nu am nicio emoţie privind modul în care industriile creative britanice vor fi percepute după (Brexit - n.r.), fie că este vorba de modă, muzică sau industria de maşini. Marea Britanie are o amprentă creativă unică în lume", a afirmat Noble pentru Agerpres.

Diplomatul a participat, joi, la un eveniment care a marcat intrarea modelului Mini în portofoliul Auto Cobălcescu. El a făcut referire şi la creatorul acestui model auto.

"Celebrăm aici un simbol britanic născut datorită unui grec. Nu ne pasă unde s-a născut cineva sau unde s-au născut părinţii săi, dacă aceşti oameni vin, trăiesc şi lucrează în comunitatea noastră (...) asta nu se va schimba. Cred că oamenii au fost întristaţi de Brexit, unii au fost supăraţi. Dar nimeni nu este trist sau supărat din cauza Marii Britanii. Este o diferenţă aici. Eu sunt încrezător. Vor fi provocări, dar lucrul de care nu mă îndoiesc este creativitatea noastră", a evidenţiat el.

Acesta a vorbit despre o călătorie memorabilă, la volanul unui Mini, de la Berlin la Dresda şi apoi în Polonia. "Între Dresda şi Görlitz a început să ningă. A fost o experienţă minunată", a povestit el.

Noble a apreciat că design-ul maşinii aduce un sentiment de fericire

"În anumite locuri, în Germania, nu există limită de viteză pe autostradă. În maşină era linişte deplină. Când m-am uitat la bord, viteza era foarte mare, dar totul era silenţios şi de o fineţe ca de mătase. Ne simţeam minunat. Înainte de această experienţă, fusesem la o conferinţă în cadrul căreia se vorbea despre ce procese produc serotonină şi sentimentul fericirii. Ştim bine - lumina soarelui, efortul fizic, o dietă echilibrată. Şi să priveşti un Mini produce serotonină", a spus aceasta.

Diplomatul a vorbit, la evenimentul de lansare, despre industria de automobile din Marea Britanie. "În Marea Britanie construim 1,6 milioane de maşini pe an. (...) Cred că avem 12 din cele 13 echipe de Formula 1 de top care au sediul în Marea Britanie. Ştiu ţări care se mândresc cu industria lor auto, ei bine, Marea Britanie este una din acestea", a punctat el.

Totodată, ambasadorul a vorbit şi despre relaţiile economice între România şi Marea Britanie

"Schimburile comerciale au crescut cu 19% anul trecut şi sunt încântat că maşinile Mini sunt în România, pentru că avem un deficit comercial aşa că, dacă o să cumpăraţi mai multe Mini, balanţa comercială va arăta mai bine", a spus Noble.

În cadrul evenimentului de joi a fost prezentată o pictură a artistului Amirou Diallo, ce va fi licitată online, suma strânsă urmând a fi donată unui ONG britanic din România, la alegerea celui ce câştigă licitaţia.

Cele patru ONG-uri sunt: Hospice Casa Speranţei - ce asigură îngrijire paliativă, Light Into Europe - care se ocupă de integrarea persoanelor cu dizabilităţi de vedere sau auz, British Council şi Little People - care ajută copiii bolnavi de cancer.

"Mă bucur că nu trebuie să aleg eu. Toate cele patru sunt parteneri foarte importanţi pentru mine şi ambasadă, dar sunt foarte fericit că unul are ocazia de a primi finanţare suplimentară pentru eforturile lor importante", a spus ambasadorul Marii Britanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel