Andres Iniesta, cel mai bun fotbalist al Europei

Mijlocaşul Barcelonei a obţinut premiul de cel mai bun jucător din competiţiile europene în sezonul 2011-2012, impunându-se în faţa lui Messi şi a lui Cristiano Ronaldo.

[caption id="attachment_226947" align="alignleft" width="307"] Reuters[/caption]

Forul european a nominalizat 32 de jucători, iar cei trei finalişti au fost Andres Iniesta, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo. Cei 53 de jurnalişti aflaţi la Monte Carlo pentru tragerile din faza grupelor Uefa Champions League şi-au împărţit voturile astfel: 19 pentru Iniesta şi câte 17 pentru Messi şi Ronaldo.   

,,Sunt fericit că am obţinut acest trofeu. Felicitări de asemenea pentru ceilalţi doi candidaţi, este un adevărat privilegiu să mă aflu pe podium alături de doi monştri ai fotbalului. Aş dori să împart acest premiu cu Leo, cu colegii de la echipa de club şi de la echipa naţională. Fără ei, un premiu individual nu are sens”, a ţinut să precizeze Andres Iniesta.

Podiumul a fost  urmat de veteranul mijlocaş al Juventusului, Andrea Pirlo ,în timp ce pe locul 5 s-a clasat Xavi Hernández,colegul lui Iniesta din selecţionata Spaniei. Poziţia a şasea a fost ocupată de căpitanul lui Real Madrid, Iker Casillas. Drogba, Petr Cech, Radamel Falcao şi Mesut Ozil au intrat şi ei în top-tenul votat de jurnalişti.

Tot în acest an, Andres Iniesta a obţinut premiul de cel mai bun jucător al Campionatului European din Polonia şi Ucraina, fiind desemnat chiar MVP-ul finalei cu Italia, terminată cu scorul de 4-0 pentru iberici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel