Andrei Tinu, revocat din funcție. Ana Birchall, acidă: Această saga penibilă s-a încheiat

Ana Birchall FOTO AGERPRES
Ana Birchall FOTO AGERPRES

Ana Birchall transmite un mesaj acid în contextul în care Andrei Tinu nu s-a lăsat ușor dat la o parte de la conducerea Autorității Naționale pentru Cetățenie. 

”În sfarsit lui Tinu - alias Tinu Superglue - nu i-a mai ținut "lipeala" și Caracatița de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie a rămas fără două tentacule (cele mai importante, de altfel). Prin două decizii ale PM, întemeiate pe Raportul Corpului de control al ministrului Justiției (întocmit în mandatul meu și asumat prin semnătura mea), președintele Andrei Tinu și Sorin Marius Bozgan au fost revocați din funcțiile deținute (de fapt, ținute cu dinții), facându-se astfel un act de dreptate și justiție socială.” scrie Ana Birchall, pe Facebook. 

Fostul ministru PSD al Justiției scrie că ”Însă Andrei cel Mic, alias "Superglue", simțindu-se nedreptățit de această decizie "odioasa", a atacat-o la Curtea de Apel București în contencios administrativ, solicitând instanței anularea acesteia și suspendarea efectelor deciziei de revocare până la soluționarea fondului. Dincolo de ridicolul și penibilul situației - dat fiind că funcția de secretar de stat este o funcție politică, deci omul fusese numit politic - contrar oricăror așteptari ale sale, instanța de contencios a respins această cerere de suspendare ca neîntemeiată (a se vedea linkul http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx...). Urmează judecarea fondului acțiunii. Întrucat actul de justiție este/ar trebui să fie previzibil, îmi exprim speranța că și pe fond îi va fi respinsă acțiunea. În opinia mea, Raportul Corpului de control al MJ, întocmit profesionist și responsabil și aflat la dosarul cauzei va cântări mult...”. 

”Această saga penibilă s-a încheiat”

”În aceste condiții, înteleg că saptămâna trecută, cu o fețișoară abătută, Andrei cel Mic (!), își strângea cu meticulozitate lucrușoarele din fostul său birou (o broscuță, o mașinută, o medalie scrisă în limba rusă, etc.), ca să plece.... Unde să plece? Unde o vedea cu ochii! Această saga penibila s-a încheiat. Sunt mulțumită că în mandatul meu au fost realizate lucruri care au fost confirmate inclusiv de următorul Guvern, precum și de o instanță de judecată... Sper ca și Bozgan să urmeze aceeași cale... sprâncenată. Și mai sper ca DNA să avanseze cu ancheta, în baza aceluiași Raport al corpului de control, fiind suspiciuni de comitere a unor fapte grave, în ceea ce privește acordarea cetățeniei române, așa cum dealtfel am și sesizat prin semnătura mea!” conchide Ana Birchall. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel