Se ascute lupta pentru șefia TSD: Andrei Tinu și-a anunțat candidatura

Andrei Tinu, actualul vicepreședinte al TSD, a anunțat că va candida la Congresul Tineretului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei.

Fiul cunoscutului jurnalist Dumitru Tinu, fost director al cotidianului „Adevărul" și fost președinte al Clubului Român de Presă, Andrei Tinu, a precizat, în cadrul unei declarații de presă transmisă Agerpres, că îşi asumă această candidatură din dorinţa de a contribui, alături de echipa aleasă de Congres, la transformarea organizaţiei de tineret 'într-un laborator de proiecte şi de lideri', dar şi pentru a pune cap la cap idei necesare afirmării unei noi generaţii de politicieni de stânga, capabilă să depăşească sfera intereselor personale.

'Nu pot uita îndemnul preşedintelui Liviu Dragnea de nu transforma TSD într-un PSD mai mic, de a ne feri de a fi simpli imitatori ai seniorilor, ci iniţiatori şi promotori de proiecte utile societăţii. TSD poate fi o garanţie a faptului că stânga tânără românească a înţeles mesajul venit din partea cetăţenilor şi o asumare a principiilor de integritate şi moralitate politică. Dacă voi fi ales preşedintele TSD, voi încerca să pun în mişcare toate structurile TSD, să identificăm împreună priorităţile şi să ne apucăm de treabă. E mult de muncă, nu doar pentru că 2016 este un an electoral. Este nevoie, în primul rând, de una sau mai multe dezbateri vizând clarificarea ideologică a PSD. Este important să ştim ce, cine şi unde suntem, cui ne adresăm, ce mesaje transmitem, care sunt vectorii de imagine ai TSD', afirmă Andrei Tinu.

Acesta este membru al PSD din martie 2008, a fost purtător de cuvânt al TSD, vicepreşedinte al PSD Arad între 2009 şi 2010, secretar executiv al TSD în perioada 2010-2013, iar în prezent este vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PSD.

Andrei Tinu este cel de-al treilea tânăr social-democrat care și-a anunțat candidatura pentru șefia TSD, după actualul vicepreşedinte TSD, Gabriela Podaşcă, şi secretarul general Gabriel Petrea. 

Congresul TSD va avea loc pe 12 decembrie la Romexpo, după ce mandatul lui Mihai Sturzu în fruntea organizației a încetat conform Regulamentului TSD și în conformitate cu Statutul PSD. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel