Andrei Tinu îi atacă pe CTP, Chirieac și Ursu, dar încurcă ritualul ortodox

Andrei Tinu, fiul fostului director al ziarului Adevărul, a făcut pomenirea lui Dumitru Tinu la cimitirul din Breaza, unde Dumitru Tinu este înmormântat. Cu acest prilej, Andrei a evocat tragedia, dar și războiul pe care a trebuit să-l ducă pentru recunoașterea paternității. Andrei a folosit prilejul ca să-i atace pe foștii colaboratori ai directorului Adevărului, Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu și Bogdan Chirieac.

Acum 10 ani, pe 1 ianuarie, 2003, directorul ziarului Adevărul, Dumitru Tinu, murea într-un ciudat accident de circulație. Anchetele oficile nu au reușit să înlăture speculațiile referitoare la moartea misterioasă a marelui gazetar.

Duminică, Andrei, fiul lui Dumitru Tinu, recunoscut după ani de procese, a declarat că a fost la locul accidentului unde tatăl său și-a pierdut viața, după care a venit la mormântul din cimitirul din Breaza unde Dumitru Tinu este înmormântat. Aici, Andrei a spus că a împărțit niște mâncare și a invitat prietenii tatălui său la pomenire.

Andrei Tinu  nu a ezitat să-i atace pe foștii colaboratori ai lui Dumitru Tinu. "Nu sunt aici, în schimb, cei pe care tatăl meu i-au făcut oameni, Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu și Bogdan Chirieac",  a declarat Andrei Tinu de la mormântul lui Dumitru Tinu.

Întrebat de moștenirea pe care a obținut-o după recunoașterea paternității, Andrei a declarat că i-a revenit    apartamentul din Herăstrău și  casa de vacanţă din Breaza, unde anul acesta va petrece  pentru prima dată Revelionul. Acesta a declarat la RTV, că intenționează să scrie o carte și despre moartea tatălui său, Dumitru Tinu.

Față de cele declarate de Andrei Tinu, fostul redactor-șef Adevărul, Bogdan Chirieac, a declarat că nu este vorba nicio secundă despre o trecere în uitare a  lui Dumitru Tinu. ”În cazul unor asemenea comemorări, eu știu că persoanele trebuie anunțate, mai ales că  a avut loc înainte de data la care s-a petrecut tragedia. Eu, unul, nu am avut cunoștință de intenția lui Andrei, nu a anunțat ceremonia. Am același număr de telefon, putea să mă sune, i-aș fi răspuns și discutam direct, nu prin mass media".

Pe de altă parte,  între 20 decembrie, de Ziua Sf. Ignatie Teoforul,  și 6 ianuarie, de Boboteaza Domnului,  nu se fac pomeniri ale morților. În fiecare calendar ortodox este menționat acest lucru și niciun preot ortodox nu oficiază slujbe de pomenire în această perioadă. În cazul de față, pomenirea morții lui Dumitru Tinu trebuia făcută fie în 15 decembrie, când în Postul Nașterii Domnului era dezlegare  la pește, fie pe 12 ianuarie 2013. Astfel, chiar dacă familia lui Andrei Tinu a dorit o pomenire a marelul gazetar Dumitru Tinu, aceasta nu a putut fi împătășită și de sufletul celui răposat, în condițiile în care Biserica nu poate oficia o slujbă de pomenire în această perioadă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel