Andrei Pleșu: Mă declar sabotat de Guvernul României

Într-un editorial publicat marți pe site-ul revistei ”Dilema veche”, Andrei Pleșu atacă în termeni duri ultimele demersuri ale guvernului Ponta.

Andrei Pleșu se leagă mai întâi de schimbările dese la Ministerul Educației din ultimele două luni. Acesta vorbește astfel despre o presupusă incapacitate a premierului Victor Ponta de a găsi un ministru al Învățământului credibil: ” Prim-ministrul ţării nu reuşeşte, vreme de aproape două luni, să găsească un ministru al Învăţămîntului cît de cît credibil.” Scriitorul își continuă atacul și se ia de felul în care primul ministru a tratat decizia Curții Constituționale cu privire la reprezentarea României în Consiliul European: ”Apoi pleacă la Bruxelles să reprezinte ţara, fără mandat, călcînd o decizie a Curţii Constituţionale.”

Nici scandalul plagiatului nu scapă de criticile intelectualului român: ”Acuzat de plagiat, se apără într-un fel care demonstrează că, de fapt, nu ştie ce este un plagiat: domnia sa crede că poţi copia integral zeci de pagini dintr-o carte, fără ghilimele, dar că eşti exonerat de vină dacă, la bibliografie, listezi şi cartea cu pricina. Cînd o comisie acreditată să judece cazul nu spune ce trebuie – o desfiinţăm.” De asemenea, Pleșu se arată solidar cu Patapievici, susținând că trecerea ICR-ului în subordinea Senatului s-a făcut „pe vorbe și pe ură”.

Niciunul dintre subiectele controversate ale ultimelor săptămâni nu este trecut cu vederea – scandalul ICR, condamndarea lui Năstase și tentativa de sinucidere, schimbarea conducerii TVR, trecerea Monitorului Oficial în subordinea guvernului, cazul CCR – toate acestea par să-l „saboteze” pe Andrei Pleșu. ”Pentru prima dată, în ultimii patruzeci de ani, îmi pare rău că mă întorc „acasă””, scrie acesta în finalul editorialului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel