Andrei Năstase, primar Chișinău. Ce a declarat în ultimul interviu la Rareș Bogdan

Andrei Năstase
Andrei Năstase

Andrei Năstase, din partea formaţiunii proeuropene Platforma Demnitate şi Adevăr, a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, obţinând 52,49% din sufragii.

Înainte de turul doi, politicianul a acordat un interviu exploziv în emisiunea "Jocuri de putere" realizată de Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Despre primul tur al alegerilor, Andrei Năstase spunea: "Oamenii au fost atât de dezamăgiți de tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, dar cel mai mult au fost făcuți să stea acasă. Au fost manipulați prin tot felul de știri false, informații mincinoase, prin sondaje. Cine a făcut o analiză a văzut că toate sondajele mințeau. Într-un stat capturat, cu instituții controlate politic și mafiotic, doar sondajele nu mai pot rămâne libere.

Acest arsenal care a fost pus în aplicare în campania electorală și, mai cu seamă, împotriva candidatului unic al forțelor anti-oligarhice, toate tunurile au fost puse pe noi. Aproape 90% din presă este controlată de Plahotniuc și Dodon. Au făcut un joc perfid în care s-a produs un cambit, ca în șah. A fost sacrificată o piesă, iar acea piesă trebuia să fie Silvia Radu pentru ca Ion Ceban să fie, din primul tur, primar. Iată că prezența la vot, peste 30% a celor din Chișinău și suburbii, a făcut imposibil acest lucru. A fost dejucat planul lui Plahotniuc și Dodon de a-l face pe Ceban primar din primul tur. Au vrut să facă același lucru ca în prezidențiale. Dacă vă amintiți, l-au sacrificat atunci pe Lupu ca în detrimentul doamnei Sandu, Dodon să ajungă președinte".

Haos și corupție

Andrei Năstase a spus, la acel moment, și ce vrea să facă la Chișinău: "Sunt atâtea lucruri de făcut încât nu poți să alegi doar unul. Suferim la nivelul primăriei, avem mult haos, corupție. Administrațiile anterioare nu au avut o echipă, s-au bazat pe un singur om. S-au bazat pe echipele politice și nu au lăsat să vină tehnocrați. Iată de ce am câteva obiective majore, printre ele și eliminarea corupției și a haosului. Din 2007 și până acum, Chișinăul nu are un plan urbanistic general. Numărul de mașini s-a mărit cu aproape 300.000. Străzile au rămas aceleași. Sunt multe motive. Am fost în marile orașe, în orașele de succes, cum ar fi Cluj, Oradea, Alba Iulia".

Acuzații grave la adresa statului român

"Statul român, din banii contribuabililor români, întreține la Chișinău, niște portaluri care ne linșează zilnic; și pe mine, și pe Maia Sandu. Mai sunt și analiști de la București care fac același lucru. Acele site-uri sunt private, dar sunt finanțate și de statul român. Statul român, cu siguranță, are relații cu guvernarea de la Chișinău. Acea guvernare este una cleptocratică și una oligarhică, de sorginte sovietică care vrea să mențină Republica Moldova în zona de influență a Rusiei. Plahotniuc a văzut ce s-a întâmplat în România: oameni care au contribuit la accederea României în NATO și UE au ajuns să facă pușcărie. Pe Plahotniuc asta îl așteaptă dacă ajungem să ne integrăm în UE. Iată de ce pune frâne și de ce sabotează acest proces", a mai zis Andrei Năstase înainte de turul doi al alegerilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel