Andrei Marga, favorit pentru şefia ICR

andrei-marga
andrei-marga

Surse liberale au declarat pentru Mediafax că PNL îl va propune pe Andrei Marga pentru a prelua funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român. Marga a primit un vot de susţinere din partea conducerii PNL, la ultima şedinţă a Biroului Politic Central. Premierul Victor Ponta a precizat că susţine la rândul său această numire.

Andrei Marga a fost revocat, în 6 august, din funcţia de ministru de Externe, în acest post fiind desemnat Titus Corlăţean.Marga declara, atunci, că a refuzat toate propunerile care i s-au făcut şi că va pleca luna viitoare în Germania, dar nu ca ambasador, ci în mediul ştiinţific.

La scurt timp, premierul Victor Ponta a declarat că fostul ministru de Externe Andrei Marga va fi numit din nou într-o funcţie publică, fără a preciza care va fi aceasta. De altfel, şi Crin Antonescu a declarat, după remaniere, că toţi cei care au părăsit Cabinetul "şi-au purtat mandatul cu demnitate şi onestitate", mulţumindu-i în mod special lui Andrei Marga, pentru devotamentul său.

"Am în continuare un deosebit respect pentru omul Andrei Marga şi cred că ar fi o foarte bună opţiune pentru această funcţie. Cu o experienta bogată, cu un bagaj cultural de excepţie, precum şi cu foarte multă dragoste de ţară, Andrei Marga este un candidat ideal pentru această poziţie", se arată într-un comunicat semnat de către Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel