Andrei Gerea: Orban a transformat PNL în preş pentru statul paralel

Andrei Gerea
Andrei Gerea

Andrei Gerea, deputat ALDE, lansează un atac dur la adresa preşedintelui PNL, Ludovic Orban. 

Deputatul ALDE Andrei Gerea a publicat un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook în care critică dur prestaţia şi acţiunile lui Ludovic Orban, preşedintele PNL.

"Orban, acest lider mărunt, a trasformat PNL în preș pentru statul paralel. Tot ce zice sistemul, Orban pune în aplicare. Dacă sistemul a zis că procurorul șef de comisie la închisoarea Aiud, Augustin Lazăr, este bun, Orban l-a susținut, chiar dacă asta a însemnat o umilință de nedescris față de liberalii care au luptat cu sistemul comunist și nu au îngenuncheat chiar dacă și-au pierdut viața. 
Mai mult, Orban este paralel cu consecvența și frate cu ipocrizia. Iar cel mai elocvent exemplu este cel cu mama abuzurilor din justiția română, Laura Codruța Kovesi. Dacă în 2013, Orban o hulea și considera că numirea acesteia este o trădare de neacceptat, în 2019, Orban aproape îi ridică osanale Laurei Codruţa Kovesi


Acum Orban vine și spune alte bazaconii legate de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cum că tergiversează dosarul de la Senat. În mod ipocrit, domnul Orban ignoră ceea ce președintele Tăriceanu a spus în repetate rânduri , că dorește ca această situație să fie clarificată cât mai repede. Asta ne dorim cu toții", transmite Andrei Gerea. 

"Are coloana vertebrală ruptă de statul paralel"

"Spre deosebire de Orban, care are coloana vertebrală ruptă de statul paralel, Călin Popescu Tăriceanu nu a încetat niciodată să militeze pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, chiar dacă asta a însemnat dosare peste dosare care s-au dovedit neîntemeiate, 8 ani de filaj ilegal si abuziv care au costat peste 7 milioane euro bugetul românilor, și etichete peste etichete. 

În ceea ce privește referendumul, românii știu că Iohannis se folosește de tema justiției pentru a se implica în campania electorală pentru alegerile europarlamentare și pentru a fura startul pentru campania prezidențială. Ai grija, domnule Orban, că foarte probabil această implicare a președintelui va ajuta mai mult celălalt partid al sistemului, USR, și nu PNL-ul pe care temporar îl conduci.
Călin Popescu Tăriceanu a greșit o singură dată: când a cedat smiorcăielilor tale și te-a numit ministru al Transporturilor. Dacă nu făcea asta, rămâneai veșnic un simplu prezentator al invitațiilor la mitingurile de partid și un șomer vândut sistemului, care are nevoie de invitație de la partid ca să intri în Parlament. Adică ceea ce ești acum. Sică Mandolină al serviciilor!", scrie Andrei Gerea.

"Îți mai aduci aminte ce spuneai în 2008 despre Tăriceanu?"

"În final, în loc să fac apel la decență în limbaj pentru că știu că este o solicitare irosită, te întreb dacă îți mai aduci aminte ce spuneai în 2008 despre Tăriceanu? Te ajut eu! Citește, domnule Orban: 

< Ludovic Orban - Revista 22, 15 decembrie 2008 – "Evoluția societății și economiei românești îl caracterizează cel mai bine pe d-l Tăriceanu. A fost premier patru ani, în patru ani România a devenit membru cu drepturi depline al UE, economia s-a dezvoltat, am atras investiții de peste 35 de miliarde de euro, am asigurat o creștere economică medie de peste 7%, anul 2008 fiind anul cu cea mai mare creștere economică și anul în care România a fost țara europeană cu cea mai mare creștere economică. În perioada guvernării Tăriceanu veniturile oamenilor au crescut, puterea de cumpărare a crescut, s-a dezvoltat clasa de mijloc, s-a mărit numărul de locuri de muncă plătite, a fost o guvernare care a asigurat respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, o guvernare în care media a fost liberă să-și exercite rolul de control al puterii și a fost liberă să prezinte toate opiniile din societatea românească, ca expresie a pluralismului în care noi credem", transmite Andrei Gerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel