Andrei Gerea (ALDE), tranșant: Orban, disperat să se facă util instituțiilor de forță

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, consideră că "prin solicitarea adresată președinților celor două Camere ale Parlamentului, Orban pare disperat să se facă util instituțiilor statului paralel".

"Ludovic Orban a anunțat că a solicitat președinților celor două Camere ale Parlamentului să suspende discutarea modificărilor la codurile penale. Motivul invocat de Orban: pronunțarea Comisiei de la Veneția pe aceste modificări. Orban nu știe cum să se afunde și mai tare în ridicol după moțiunea de tot râsul pe care a depus-o PNL și, în mod special, după nebunia sa cu plângerea împotriva premierului României.

Sunt curios în ce calitate a făcut Orban această solicitare? De parlamentar? Este cumva membru al Legislativului? Din câte știu, Ludovic Orban a fost aruncat precum o măsea stricată de colegii din PNL la alegerile parlamentare. Din partea sistemului, a instituțiilor de forță pe care le apără și le slujește cu atât de multă ardoare? Cel mai probabil. După ce a depus o plângere împotriva premierului doar în speranța că așa poate e susținut de instituțiile de forță să devină el prim-ministru, nimic nu mai surprinde.

Președintele PNL se dovedește din nou a fi o slugă credincioasă a instituţiilor de forță, care acționează precum o marionetă atunci când statul paralel este pus în pericol.

Modificarea codurilor penale a creat mult deranj în rândul sistemului paralel, cel care a funcționat în România ultimilor ani și care s-a bazat pe protocoale secrete și pe abuzuri ale procuraturii.

În ceea ce privește sesizarea Comisiei de la Veneția, trebuie spus că analiza pe care Comisia o face este una consultativă și nu îngrădește cu nimic dreptul Parlamentului de a legifera. Comisia de la Veneția nu face legi în România și nici un alt stat membru al Uniunii Europene. Mai mult, chiar dacă ar avea loc sesizarea Comisiei de la Veneția, procesul parlamentar de adoptare a legilor nu poate fi oprit, el poate continua. Sesizarea Comisiei pare mai degrabă un demers care să încetinească sau sa amâne punerea în aplicare a legilor.

Orban este disperat să se facă util instituțiilor de forță, renunțând la orice fel de principii și valori specifice unui stat de drept sau unei democrații", a transmis deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel