Andrei Gerea (ALDE), mesaj despre Orban: Ai transformat PNL-ul în sclavul sistemului

ALDE
ALDE

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, consideră că președintele PNL "dovedește o înțelegere deficitară a democrației".

 

Andrei Gerea a transmis următorul mesaj: "Ridicolul are un nou sinonim astăzi. Acesta e Ludovic Orban. Președintele de azi al PNL-ului a primit liber de la stăpânii săi să vorbească. Și a vorbit și a strigat în gura mare că nu își poate depăși condiția de slugă a sistemului paralel. Orban nu știe cum să pupe mai bine mâna sistemului.

Președintele PNL dovedește o înțelegere deficitară a democrației. Mai grav este că arată o lipsă acută de cultură politică, un servilism dacă nu pentru instituțiile de forță, atunci pentru mai marii săi politici, cum nu mă așteptam să văd vreodată la o persoană care, în anii '90, vorbea despre liberalism. Orban a devenit instrumentul oricui are de făcut o cântare pe trotuar. Tot ce a făcut în ultima vreme a fost să se ofere noilor stăpâni, mergând până la încercări penibile de a numi și schimba guverne.

Ludovic, ai transformat PNL-ul în sclavul sistemului și vii azi să dai lecții de europenism, de principii fundamentale ale statului de drept? Nu doar că ești sluga sistemului din România, dar te faci și preș în fața unor instituții europene cu care ar trebui să avem o relație de parteneriat și nu cea dintre șef și subaltern.

PNL e forțat să ia poziții publice fără a mai ține cont de interesele românilor. Ai tăcut la abuzurile procurorilor dovedite de instanțe, ai tăcut la achitările pe bandă rulantă, iar când a venit vorba despre protocoalele încheiate între servicii și instituțiile din justiție ai amuțit de-a binelea!

Tu taci când trebuie să vorbești 

Tu taci când trebuie să vorbești și vorbești când trebuie să taci. Atunci când lideri politici adevărați iau atitudine ar trebui să menții tăcerea, dacă de mai mult nu ești în stare, nu să ceri demisii. Probabil că e supărător pentru tine și stăpânii tăi din PPE să vi se spună că timp de 11 ani a fost încurajat un sistem paralel prin rapoartele europene referitoare la lupta anticorupție. În România, noii tăi prieteni din PPE vedeau anticorupția prin prisma numărului de arestări și rechizitorii instrumentate de instituții care au suferit ele însele de corupția puterii. Nu înțeleg cum sunteți capabili, tu și toți trepădușii din jurul tău, să negați evidențele. Puteți să negați că rapoartele MCV s-au bizuit pe imaginea deformată creată de politicieni slugarnici ca tine și de instituții care apără alte interese decât pe cele ale României?

Faptul că tragem aceste semnale nu înseamnă că suntem critici la adresa Uniunii Europene. Nu, suntem critici la adresa unor politicieni slugoi ca tine Ludovic, cei care ați tăcut mereu când venea vorba de interesele României, cei care nu ați ridicat niciodată problema abuzurilor care au avut loc în țară. Politicieni care s-au făcut preș în fața sistemului paralel au încurajat aceste mesaje spre și dinspre Bruxelles, prin minciunile pe care tu și alții ca tine le-ați spus chiar și în Parlamentul European despre România.

PNL cântă fals sub îndrumarea mandolinei lui Ludovic Orban, fiind instrumentul celor care își doresc să acapareze toată puterea prin abuzuri și încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Conducerea partidului a deviat complet de la linia de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor, caracteristică unui partid liberal și s-a transformat în apărătorul celor care comit abuzuri, dar și al celor care nu văd în România un partener în cadrul UE, ci doar un umil executant. Liberalii care au mai rămas în noul PNL ar trebuie să ia atitudine și să îl concedieze pe acest biet muzicant care cântă după ureche și care falsează îngrozitor în numele istoriei PNL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel