Andrei Caramitru, împotriva orei de religie: Mergeți la biserică!

Irina Constantin / 05 sep 2019 / 10:12 Salveaza PDF Comentarii
Andrei Caramitru
Descriere foto: Andrei Caramitru

Caramitru Jr. scrie un mesaj pe Facebook împotriva acțiunilor religioase în școli. 

”Slujbele și actiunile religioase din școli sunt ilegale. La fel cum este impunerea orei de religie.

De ce? Pentru că - în Constituție - statul este laic, exista clar o separare scrisă a religiei de instituțiile statului. Și Constituția mai spune ceva - că exista libertatea religioasă (dacă de exemplu vreți sa fiți budist sau ateu sau scientolog sau orice - aveți tot dreptul și nu puteți fi discriminat fata de ortodocși).

Dacă vreți sa vă educați copiii în spiritul unei anumite religii. Nu e greu și e OK. Mergeti la biserică, la seminarii acolo. Nu de alta - dar din câte vedem - statul dă bani mulți să se construiască biserici mari și frumoase. E loc mult acolo. Cu școlile stăm mai prost.”

Ora de religie este, în prezent opțională în școli. Reacția lui Andrei Caramitru vine după o postare pe Facebook a profesorului de filosofie Emil Moise din Buzău, cel care s-a războit în instanță cu Ministerul Educaţiei şi Biserica Ortodoxă, pentru a scoate icoanele din şcoli şi pentru ca ora de religie să devină disciplină opţională. El scrie pe Facebook că obiceiul organizării slujbelor religioase în contextul festivităţilor de deschidere este în afara legii.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26