Andrei Caramitru, criticat din USR: Derapaj. Un asemenea discurs nu mă reprezintă

Roxana Neagu / 08 apr 2019 / 19:28 Salveaza PDF Comentarii
Andrei Caramitru - Dan Barna
Andrei Caramitru - Dan Barna

Senatoarea USR Florina Presadă își critică colegul de partid, pe Andrei Caramitru, pe Facebook. 

”Luat de valul retoricii, Andrei Caramitru face niște confuzii grave într-una din postările sale de azi. A asimila declinul demografic actual al României cu Holocaustul sau genocidul înseamnă, înainte de orice, o lipsă de respect și o minimalizare a suferinței inimaginabile a victimelor acestor forme extreme de violență organizată a statului, îndreptate programatic împotriva celor mai vulnerabili.

Într-un discurs politic decent, nu trebuie să existe loc nici pentru ierarhizarea contabilă a ororilor, dar nici pentru minimalizarea și relativizarea acestora. Din nefericire, acest derapaj vine după o serie întreagă de declaraţii controversate din ultimele luni, care au ridicat numeroase semne de întrebare în rândul celor care au rezonat până în prezent cu poziţionările publice ale USR.

Un asemenea discurs nu mă reprezintă nici pe mine, şi vreau să cred că nu reprezintă nici partidul din care fac parte, USR.” a scris Florina Presadă pe Facebook

Reacția senatoarei USR vine după ce Andrei Caramitru a scris pe Facebook o postare numită: "Holocaustul României. Cum ne omoară și ne alungă. Ca să fure". Ulterior, Andrei Caramitru a înlocuit ”Holocaustul” cu ”Genocidul”. 

(w670h447) Andrei Car

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26