Andrei Caramitru, avertisment pentru corporatişti: Toate joburile astea o să dispară. ChatGPT o să le preia

Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels
Fotografie de la JESHOOTS.com, Pexels

Andrei Caramitru emite un avertisment pentru angajaţii din corporaţii şi spune că unele locuri de muncă vor fi preluate de ChatGPT sau alte sisteme AI. 

"Apropo de “stabilitatea” job-ului din corporație. O bună parte din job-urile de birou cer doar să respecţi niște proceduri relativ banale.

Să înțelegi regulile sistemului şi să nu greşeşti. Atât. Creativitate zero. 9-5, bonuri de masa, teambuilding şi bonus. Toate joburile astea vor dispărea primele. ChatGPT sau alte sisteme AI o să le preia - rezolvă deja tot ce fac oamenii ăştia mult mai bine, mai rapid, 24/7, practic pe gratis.

Goldman Sachs spune că 300 milioane de joburi în SUA şi Europa vor fi afectate (practic un job din două va fi preluat sau augmentat de AI). Eu estimez că 10-20% din cei care lucrează acum vor fi rugați să plece în următorii ani (40% din joburile de birou)", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Reacţia ChatGPT. Va prelua inteligenţa artificială joburile de birou? 

"Da, inteligența artificială (IA) poate înlocui oamenii în anumite sarcini sau locuri de muncă. În ultimii ani, IA a făcut progrese semnificative în dezvoltarea capacităților de a învăța și de a efectua sarcini complexe, cum ar fi recunoașterea imaginilor, traducerea limbajului natural și conducerea mașinilor autonome. În multe cazuri, aceste capacități sunt mai eficiente decât cele ale oamenilor.

Cu toate acestea, nu toate sarcinile sau locurile de muncă pot fi înlocuite de IA. În anumite cazuri, oamenii își pot folosi abilitățile de gândire critică, creativitate și empatie pentru a rezolva probleme complexe sau pentru a oferi servicii personalizate care nu pot fi furnizate de către IA. De asemenea, există locuri de muncă care necesită abilități fizice sau interacțiune umană, cum ar fi asistenții medicali, profesorii și angajații din industria ospitalității, care nu pot fi înlocuite complet de IA.

În cele din urmă, este important să ne asigurăm că utilizăm IA într-un mod benefic și etic, și să găsim modalități de a îmbina capacitățile umane cu cele ale IA pentru a obține cele mai bune rezultate", a transmis ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel