Andrei Baciu, precizări în cazul femeii din Bacău care a murit în ziua vaccinării

Andrei Baciu, precizări în cazul femeii din Bacău care a murit în ziua vaccinării / Foto andrei-baciu.ro
Andrei Baciu, precizări în cazul femeii din Bacău care a murit în ziua vaccinării / Foto andrei-baciu.ro

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a făcut câteva precizări privind cazul femeii din Bacău care a murit în ziua în care s-a vaccinat împotriva Covid-19. 

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, a explicat tot ce s-a întâmplat. 

După vaccinarea anti-Covid-19, femeia din Bacău a așteptat 15 minute într-o încăpere, conform protocolului. Nu a fost constatată nicio problemă în acest interval. 

Femeii însă i s-a făcut rău după ce a ieșit din centrul de vaccinare, moment în care a fost preluată rapid de o ambulanță. Apoi, a intrat în stop cardio-respirator și eforturile medicilor au fost în zadar. 

Baciu: Nu există o legătură de cauzalitate între vaccinare și ce s-a întâmplat ulterior

Este, într-adevăr, o situație nefericită. Condoleanțe familiei, în primul rând. Din câte știm, din datele pe care le avem, persoana respectivă s-a prezentat la centrul de vaccinare care era în incinta unui spital. Procesul de vaccinare s-a desfășurat în mod normal. În perioada post-vaccinare nu a apărut nicio alterare a stării de sănătate.

Pe cale de consecință, respectiva persoană a părăsit centrul de vaccinare și ulterior, în incinta aceluiași spital, starea de sănătate s-a alterat. A fost preluată de ambulanța de la fața locului și a fost transportată la unitatea de primiri urgențe, unde din nefericire a intrat în stop cardio-respirator și...”, a spsus medicul Andrei Baciu la Știrile Pro TV.

Tragedia s-a produs după aproximativ o oră de la administrarea vaccinului și, din datele existente la momentul actual, nu există o legătură de cauzalitate între vaccinarea propriu-zisă și ceea ce s-a întâmplat ulterior, a subliniat Baciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel