De ce lipsește Tăriceanu de la consultările cu Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte ALDE, nu va participa la consultările cu președintele Iohannis pe tema Brexit.

Tăriceanu, copreşedinte ALDE, nu va participa la consultările de la Cotroceni ca urmare a unor angajamente luate anterior, a anunţat luni Andrei Alexandru, purtătorul de cuvânt al şefului Camerei Superioare.

'Ca urmare a unor angajamente anterioare, dl Tăriceanu nu participă la consultările de la Cotroceni privind o serie de probleme din Uniunea Europeana şi implicaţiile lor asupra României. De altfel, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele României purtate joi, la iniţiativa dlui Tăriceanu, a rezultat că întâlnirile organizate de Administraţia Prezidenţială pe această temă vor continua, existând dorinţa din partea ambilor de a contribui la definirea unor soluţii care să ţină seamă de interesele României, ale cetăţenilor români care se află în Marea Britanie, cât şi de necesitatea unor acţiuni şi măsuri solidare ale membrilor UE', a precizat Andrei Alexandru.

Preşedintele Senatului nu a onorat nici pe 24 iunie invitaţia şefului statului pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie pentru că nu avea pregătită o analiză a impactului acestei decizii a britanicilor.

Consultările încep la ora 17.00

Cea de-a doua rundă de consultări între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor parlamentare, pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii, are loc luni, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni.

Pe 30 iunie, Administraţia Prezidenţială anunţa că preşedintele Klaus Iohannis îi invită pe premier, guvernatorul BNR şi liderii partidelor la o nouă rundă de consultări, prilej cu care doreşte să îi informeze cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, pe 28 şi 29 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel