Andreea Sava, pași dacă vrei să slăbești dar nu poți să ții cură

Facebook / Andreea Sava
Facebook / Andreea Sava

Andreea Sava, jurnalistă, a scris despre primii pași ce trebuie urmați dacă vrei să slăbești, dar nu poți să ții cură.

Ți-ai dori să slăbești dar nu ești pregătit(ă) încă moral pentru o cură de slăbire sau, ceea ce ar trebui de fapt să faci, să-ți cureți dieta și să te apuci de mișcare. Nu e chiar o tragedie. Nu e ușor să-ți schimbi total stilul de viață. Ce poți, însă, să faci este să faci câteva schimbări simple care să te ajute să faci apoi pasul cel mare spre o dietă echilibrată și mai sănătoasă, precizează jurnalista.

Ce trebuie să faci

1. Hidratează-te eficient

Este extraordinar de important pentru sănătate, indiferent dacă ești slab(ă) sau nu. Așa cum am mai explicat de o mie de ori, hidratarea este esențială pentru organism fiindcă absolut fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa eficient.

Începe prin a bea o cană cu apă imediat după ce te-ai trezit, pe stomacul gol, apoi mănâncă după jumătate de oră.

Apoi, pe parcursul zilei, bea apă constant câte puțin. Inclusiv când ți se face foame, bea mai întâi apă apoi așteptă o jumătate de oră. E foarte probabil nici să nu mai simți nevoia să mănânci fiindcă, de foarte multe ori, confundăm, de fapt, setea cu foamea. Oricum, și dacă îți mai e foame, vei vedea că vei mânca mai puțin.

2. Mănâncă dimineața

Dacă nu faci deja asta e cazul să începi. Știu că la început îți va fi mai greu, am trecut și eu prin asta. Ani de zile săream peste micul dejun și aveam senzația că nici nu pot mânca dimineața sau că-mi va fi mai foame pe tot parcursul zilei.

E o senzație falsă. Singurul efect va fi doar că, pe parcursul zilei, nu vei avea energie pentru nimic iar, când vei mânca, organismul fiind deja în stare de alertă fiindcă n-a fost alimentat când avea nevoie, va folosi ce-i dai pentru a-și face depozite sub formă de grăsime. Și va prefera abdomenul și zonele specifice pentru celulită.

3. Mănâncă un singur fel de mâncare la o masă
Mănâncă puțin și des, cam la 2 ore distanță și un singur fel de mâncare. Astfel, îți vei ușura digestia și vei evita, fără să te concentrezi, combinațiile alimentare care îngrașă.

Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel