Andreea Paul: Programatorii sunt condamnați la șomaj în zece ani

Programatorii români sunt condamnaţi la şomaj în zece ani, dacă nu se investeşte în creativitatea lor, a declarat, joi, Andreea Paul, fost deputat liberal în Parlamentul României. 

'Dacă noi am avea un business creativ de forţa Facebook, PIB-ul României s-ar putea tripla într-un interval foarte scurt de timp. Apropo de IT, când zic de România Creativă, noi avem capacitatea de a produce în România absolvenţi cam 500 pe IT (pe an - n. r.) în inteligenţa artificială, din care doar 20-30 rămân în ţară şi aceştia sunt catapultaţi în zona de programare. Asta înseamnă moartea creativităţii şi a perfecţionării propriei forţe a inteligenţei artificiale. Noi îi condamnăm la şomaj în zece ani pe programatorii IT. Degeaba ne lăudăm cu viteza cea mai mare de internet dacă nu investim în creativitatea IT-iştilor. Asta este una dintre zonele spre care trebuie să ne reorientăm ca educaţie, ca politici publice', a spus Paul. 

Potrivit acesteia, România are una dintre cele mai mici intensităţi ale ajutorului de stat din toată Europa Centrală şi de Sud Est, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel