Andreea Paul, lansare în prezența ministrului Finanţelor, Anca Dragu

Volumul 'Forţa economică a femeilor', coordonat de deputatul Andreea Paul, va fi lansat marţea viitoare, de la ora 17,30, în Aula Candelabrelor de la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

La eveniment, realizat cu sprijinul Camerei de Comerţ, sunt aşteptaţi să ia cuvântul, alături de coordonatoarea şi autoarele volumului: ministrul Finanţelor, Anca Dragu, ministrul Economiei, Costin Borc, consilierul prezidenţial Dan Mihalache şi preşedintele Camerei de Comerţ, Mihai Daraban.

Potrivit autoarei, cartea închide un ciclu de muncă de analiză şi de cercetare de şapte ani, primul pas fiind făcut, în 2011, cu publicarea volumului 'Forţa politică a femeilor', tot la Editura Polirom.

'Ceea ce aduce nou este o primă analiză în Europa de Sud-Est cu privire la acest fenomen spectaculos, dar despre care se vorbeşte foarte puţin - emergenţa unui grup social nou, al antreprenoarelor. E vorba de resurse umane foarte talentate, capabile să creeze locuri de muncă, bunăstare şi să aducă plusvaloare în economie. Sunt multe aspecte legate de economia de gen, provocatoare, pe care le invoc în acest volum, pornind de la decalajele salariale până la capacitatea doamnelor de a contribui la PIB-ul României, apare şi o primă estimare a contribuţiei femeilor la PIB', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Andreea Paul.

[citeste si]

Deputatul PNL a menţionat că volumul propune 'o analiză a practicilor internaţionale bune pentru susţinerea antreprenoriatului feminin', iar în partea a treia, care este cea mai voluminoasă, regăsim 'mărturii ale doamnelor antreprenoare de succes în România, din domenii de activitate foarte diferite, din zone geografice diferite, care îşi povestesc parcursul antreprenorial cu bune, cu mai puţin bune, cu aşteptări, vise şi speranţe'. 'Motorul care le-a mobilizat pe doamnele care au contribuit la acest volum sunt munca şi visul. Cele două au garantat succesul antreprenorial al femeilor', a spus Andreea Paul. Apărută la Editura Polirom, în colecţia 'Ego-grafii', disponibilă în curând şi în ediţie digitală, cartea reprezintă o continuare a volumului apărut în urmă cu cinci ani, în care era pusă în discuţie forţa politică a femeilor. Potrivit Polirom, 'de data aceasta au fost invitate să dea o parte din răspunsuri, dar şi să împărtăşească cititorilor din experienţa lor unele dintre cele mai de succes femei din domeniul afacerilor'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel