Andreea Paul își pune speranțele în noul Guvern: De la PSD nu am nicio pretenție

Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PNL, se întreabă cât va investi statul în 2016. Aceasta a făcut o scurtă analiză a cheltuielilor publice cu investiițiile care sunt în picaj.

"Cheltuielile publice cu investițiile sunt în picaj în ultimii 5 ani, iar proiecția lor pentru anul 2016 este la cel mai mic nivel din ultimii 8 ani:

- 7,1% din PIB în anul 2009;
- 6,5% din PIB în anul 2010;
- 7,0% din PIB în anul 2011;
- 6,0% din PIB în anul 2012, deși proiecția bugetară era pe 6,4%;
- 5,0% din PIB în anul 2013, deși proiecția bugetară era pe 5,8%;
- 4,9% din PIB în anul 2014, deși proiecția bugetară era pe 6,0%;
- 4,8% din PIB în anul 2015, deși proiecția bugetară era pe 6,4%;
- X% din PIB în anul 2016, având în vedere proiecția bugetară de 5,0%, la cel mai mic nivel din ultimii 8 ani, știut fiind că toate rectificările bugetare au tăiat din cheltuielile publice pentru investiții.

Aici am inclus cheltuielile cu investiții din bani publici proprii, colectați la buget, din împrumuturi și din fondurile externe nerambursabile.

Cum va investi statul acești bani în 2016 este o întrebare și mai importantă. Avem un buget bazat pe performanță și utilitate a cheltuirii banului public alocat? Am să vă pot răspunde după audierile din Comisia de buget și finanțe din zilele următoare", a spus Andreea Paul.

Ea subliniază faptul că își pune toate speranțele în noul Guvern și în PNL.

"De la PSD nu am nicio pretenție, ei știu să ceară doar creșterea salariului minim fără nicio analiză de impact și uitând să le spună românilor că tot ei trebuie să le plătească. De la PSD nu am așteptări să vegheze la investiții și la cheltuielile pentru dezvoltare atâta timp cât au marcat 'recordul' negativ de minus 9 km de autostradă în anul 2015. Am așteptări mari de la acest Guvern, de la PNL și de la cei neafiliați politic, de la cetățenii care înțeleg bine rolul investițiilor într-o economie ca a noastră, care înțeleg că pe lângă a fi furnizori de securitate avem obligația să fim și furnizori de bunăstare", a adăugat Andreea Paul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel