Andreea Paul, atac la ministrul Petrescu din cauza goliciunii mesajului economic

andreea paul dc
andreea paul dc

Prim-vicepreședintele PDL, Andreea Paul, îi recomandă ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu, "să învețe mai întâi cât e ceasul în Ministerul Finanțelor", deoarece ultimele sale intervenții publice s-au remarcat prin goliciunea mesajului economic.

În opinia fostului consilier pe probleme economice al premierului guvernării PDL, Emil Boc, ministrul de Finanţe Ioana Petescu este "mobilier" în Guvernul Ponta.

"Văzându-i pregătirea, am pornit la drum cu foarte multă încredere, am creditat-o cu această încredere, însă la audierile din Comisia de Buget-Finanţe am înţeles că dânsa a fost mobilier în Guvernul Ponta şi nicidecum analistul de care un premier are nevoie în zona economică", a declarat, marți, la RFI, liderul democrat-liberal Andreea Paul.

Aceasta consideră că "mai întâi, doamna ministru Ioana Petrescu trebuie să înveţe cât e ceasul în Ministerul Finanţelor şi structura bugetară, abia apoi să iasă public cu declaraţii. Am văzut în ultimele sale trei intervenţii publice goliciunea mesajului economic. România este astăzi în momentul în care trebuie să discute despre a doua generaţie de reforme economice şi sociale. Prima generaţie de reforme am aplicat-o în plină criză economică, sub guvernarea Partidului Democrat Liberal, cu costuri foarte mari politice, pentru care am plătit, dar am spus adevărul românilor şi am făcut ceea ce a trebuit responsabil", a precizat prim-vicepreședintele PDL.

Andreea Paul consideră că "astăzi, pe creştere economică eram obligaţi să discutăm despre diminuarea poverii fiscale, despre renaşterea industrială, despre cum să creăm locuri de muncă, despre cum face România faţă competiţiei regionale şi europene într-un context regional şi energetic turbulent, dar iată că nu se întâmplă aceste lucruri".

Ce părere are președintele Băsescu despre ministrul Petrescu

Cu doar o zi înainte, președintele Traian Băsescu, invitat la postul B1 TV, și-a exprimat părerea apreciativă față de tânărul ministru al Finanțelor.  "Îmi place d-na Petrescu de la Finanțe, nu o cunosc. Referințele sunt foarte bune, însă nu a condus o instituție și cu atât mai mult de asemenea dimensiuni, trebuie să avem răbdare trei patru luni. Cred că le va pune pielea pe băț evazioniștilor", a declarat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel