Andreea Creţulescu, scandal în direct cu Simona Spătaru, de la USR-PLUS. "Ce e mai important, înţelegerea cu PNL - UDMR sau incompetenţa membrilor?"

Captură Video
Captură Video

Jurnalista Andreea Creţulescu a avut un schimb aprins de replici cu Simona Spătaru, de la USR-PLUS, în direct la România TV. 

Totul a pornit de la şedinţa coaliţiei, dar şi de la motivele care au dus la demiterea lui Vlad Voiculescu, printre care şi acel ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan privind noile criterii după care se putea decide carantinarea unei localităţi. 

Iată mai jos dialogul dintre cele două: 

Simona Spătaru: Prioritatea este să se reaşeze această colaborare în nişte criterii bine stabilite în decembrie şi care, spunem noi, odată cu această demitere au fost afectate. 

Andreea Creţulescu: Adică putem spune acum că s-a depăşit criza sau nu s-a depăşit? 

Simona Spătaru: Spunem că depăşirea crizei ţine de toţi cei care sunt implicaţi acum în negocieri. Angajamentul pentru restabilirea încrederii trebuie asumat de toţi. 

Andreea Creţulescu: Dar, doamnă, ce contează mai mult pt USR-PLUS? Încrederea în partenerul PNL sau UDMR, sau incompetenţa propriilor membri? 

Simona Spătaru: Cât priveşte partea a doua, contează pentru noi foarte mult să fie o transparenţă în ceea ce înseamnă un raport de activitate. Pentru că o incompetenţă sau o neglijenţă sau un mandat foarte reuşit se demonstrează cu raport de activitate, cu fapte. 

Andreea Creţulescu: Adică ne îngropăm în hârtii în timp ce românii mor. Super. Asta vreţi dvs la USR? Să ne îngropăm în hârtii? 

S. Spătaru: Era suficient ca în conferinţele de presă de până acum, nenumărate, dl prim-ministru să enumere motivele care au stat la baza acestei decizii de demitere. Dar iată că nu a făcut-o. Am depăşit acest moment. 

A. Creţulescu: Păi cum, doamnă? A spus că au semnat cei din Minister acel ordin noaptea ca hoţii. 

S. Spătaru: Dvs aţi spus că să nu ne uităm la mersul hârtiilor. Acum vă legaţi de mersul unei hârtii? 

A. Creţulescu: Păi doamnă, cu hârtia aia ne închideaţi în casă pe toţi. Nu era o hârtiuţă. 

S. Spătaru: Este greşit? 

A. Creţulescu: Ei cum să fie greşit? Când schimbaţi criteriile de carantinare e doar o hârtiuţă? Să fim serioşi. 

S. Spătaru: Carantinarea nu era dispusă printr-un ordin de ministru. 

A. Creţulescu: Păi se schimbau regulile. Prefectul nu putea să încalce legea. 

S. Spătaru: Ştiţi cu ce aţi început emisiunea? Cu ştirea zilei, numărul de decese de azi. Este ştirea absolut tragică de azi. Ştiţi de ce am ajuns aici? 

A. Creţulescu: Din cauza incompetenţei! 

S. Spătaru: Din cauză că Vlad Voiculescu a spus că este nevoie să carantinăm mai mult. 

A. Creţulescu: Adică să ne închideţi pe noi pentru că nu sunteţi în stare să găsiţi soluţii. De asta aţi fost puşi acolo, să găsiţi soluţii, să găsiţi paturi la ATI. 

S. Spătaru: Scoateţi capul puţin în Europa să vedeţi cum au rezolvat celelalte ţări. 

A. Creţulescu: Ştiţi cum au rezolvat? Când oamenii stau acasă, primesc bani de la stat. La noi, din cele 57 de măsuri pe economie s-au implementat 3! Asta e incompetenţă, ar fi trebuit să plece toţi! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel