Andi Cristea îl pune la zid pe Siegfried Mureșan după noul atac la Mihai Tudose

Europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației pentru Republica Moldova, l-a taxat pe europarlamentarul Siegfried Mureșan după ce acesta a spus că "prim-ministrul României, Mihai Tudose, a semnat, la Chișinău, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, frăția intereselor PSD - PD".

Politicianul pe care Traian Băsescu îl voia premier a zis: "Sfidând adevăratele nevoi ale românilor de peste Prut și ale cetățenilor moldoveni și recomandările instituțiilor europene și internaționale menite să asigure consolidarea democrației și a legii în Republica Moldova, prim-ministrul Mihai Tudose, așa cum ne-a obișnuit și în România partidul său, PSD, a ignorat recomandările Comisiei de la Veneția privind noile prevederi ale legislației electorale și a sfidat oamenii care chiar în acele momente protestau pe străzile Chișinăului împotriva acestor modificări. (...) Astăzi, spre uimirea tuturor partenerilor noștri europeni și internaționali din democrațiile consolidate, prim-ministrul României, Mihai Tudose, a aplaudat o astfel de inițiativă. Cariera lui externă s-a terminat înainte să înceapă. Din păcate, asta se întâmplă pe seama sfidării intereselor românilor și ale cetățenilor moldoveni".

Andi Cristea l-a criticat pe Siegfried Mureșan spunând că declarațiile sale sunt dezamăgitoare.

(w670) Andi CRIST

(Europarlamentarul Andi Cristea)

"Declarațiile europarlamentarului PMP Siegfried Mureșan la adresa premierului țării al cărei reprezentant este în Parlamentul European sunt dezamăgitoare și dovedesc, din păcate, că oferta de "politicieni noi" a partidelor de opoziție din România conține doar declarații stridente, descalificante pentru cineva cu pretenții de comunicator la Bruxelles.

Îl îndemn pe colegul meu europarlamentar PMP să se concentreze pe activitatea din comisia de buget a Parlamentului European, unde munca domniei sale este apreciată, și să lase deoparte declarațiile de politică externă, neavând un exercițiu adecvat al acestora. M-aș bucura ca în toamna acestui an, domnia sa să participe, pentru prima data, la Chișinău la o întâlnire de diplomație parlamentară a Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, al cărui membru, inactiv procedural, este", a spus Andi Cristea.

[citeste si]

"Referitor la situația din Republica Moldova, extrem de complexă, Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă se află într-un proces de evaluare a modificărilor aduse sistemului electoral de Parlamentul de la Chișinău, urmând ca în perioada următoare să prezinte concluziile lor.

Declarațiile publice ale președintelui Partidului Popularilor Europeni prin care solicita Comisiei Europene reevaluare Acordului de Asociere semnat de UE cu Republica Moldova sunt periculoase din prisma obiectivului comun și strategic al familiilor politice europene de ancorare a Republicii Moldova în spațiul valorilor europene. Succesul Moldovei ești și în interesul României, dincolo de pasiuni politice PPE de moment", a mai zis președintele Delegației pentru Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel