Andi Cristea, europarlamentar PSD: PPE a aruncat în malaxorul intereselor sale înguste și Moldova, după România

Andi Cristea
Andi Cristea

Europarlamentarul PSD Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a vorbit despre noul raport privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova.

”La Bruxelles se discuta in aceste zile noul raport privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova. Raportorul pe acest dosar, eurodeputatul lituanian Petras Austrevicius, a prezentat o buna baza de lucru, un fundament pe care sa construim un mesaj unitar al Parlamentului European, rezonabil si fara nuante politice.

Grupul Socialistilor si Democratilor a prezentat la randul sau numeroase amendamente, care intaresc apelul nostru la normalitate, in beneficiul cetatenilor de peste Prut.

UE trebuie sa actioneze responsabil si intelept, pe o singura voce, sa se fereasca de dezbateri politice polarizatoare si sa nu exporte tensiunile politice de la Chisinau la Bruxelles, in functie de familiile politice.

Interesele cetatenilor moldoveni si mentierea R Moldova pe orbita europeana trebuie sa ramana preocuparea noastra principala. Altfel riscam sa transformam acest raport intr-un mijloc de campanie electorala, util unor partide politice de la Chisinau. Brand-ul UE ar avea de suferit caci ar redeveni subiect de controversa politica interna, dincolo de incercarile periodice ale Presedintelui Dodon de a ataca UE si a crea polarizare geopolitica.

De aceea, am cerut azi in Comisia pentru politica externa, sa amanam votul pe acest raport - pe modelul folosit la alti parteneri strategici - pana la finalizarea alegerilor parlamentare din R. Moldova, programate pentru februarie 2019. Din pacate polarizarea a castigat acest episod de moment, PPE votand impotriva. Altfel spus, PPE a aruncat in malaxorul intereselor sale inguste si Republica Moldova, dupa Romania”, a zis Andi Cristea, europarlamentar PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel