Andi Cristea, europarlamentar PSD: Declarația a fost semnată!

Andi Cristea
Andi Cristea

Europarlamentarul român Andi Cristea, Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a participat luni, 11 iunie, la Chișinău, la cea de-a VII-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Andi Cristea s-a întâlnit la Chișinău cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, cu deputați din Comisiile Parlamentului Republicii Moldova, precum și cu oficiali guvernamentali. În acest context, europarlamentarul PSD a transmis un mesaj de susținere față de drumul european al Republicii Moldova: "România este principalul susținător al Republicii Moldova în UE - iar cooperarea parlamentară este cheie pentru perspectivele europene ale puterii de la Chișinău. Geografic, politic și strategic, apropierea Republicii Moldova de UE se face prin România. Este nevoie ca autoritățile de peste Prut să continue cu aceeași seriozitate pe drumul către Uniunea Europeană, răspunzând criticilor cu argumente solide și demonstrând hotărârea de a livra rezultate. Toamna care vine va fi esențială pentru Republica Moldova atât intern, cât și în relația cu Bruxelles-ul. Bucureștiul poate oferi sprijinul și ghidajul necesar în vremuri politice dificile, dar aspirațiile pentru integrare europeană trebuie să pulseze la Chișinău. Nu este un secret că o serie de state membre ale UE vor concentrarea resurselor și atenției instituțiilor europene pe situația din vecinătatea sudică și asistăm din partea lor la o dezangajare treptată față de vecinătatea estică a UE, implicit față de ambițiile europene ale Chișinăului".

A fost semnată Declarația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană

Ca urmare a discuțiilor între deputații din comisiile permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și parlamentarii din comisiile Camerei Deputaților și Senatului României, a fost semnată Declarația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană. Documentul conține prioritățile privind viitoarea colaborare moldo-română, inclusiv în contextul pregătirii pentru mandatul României la președinția Consiliului Uniunii Europene.

Ultima reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a avut loc la București, în luna noiembrie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel