Andi Cristea, europarlamentar, despre Klaus Iohannis: M-aș aștepta să-și asume!

Suspendare Iohannis
Suspendare Iohannis

Preşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul PSD Andi Cristea, a transmis o solicitare pentru Klaus Iohannis.

Într-un interviu difuzat la Antena 3, în emisiunea be EU, Andi Cristea a spus ce așteptări are de la președintele României în privința Republicii Moldova.

(w670) ANDI CRIST

(Andi Cristea)

"România are o datorie față de Republica Moldova, având în vedere filonul identitar comun, dar are și un interes firesc și anume, vrem la granița noastră de Est să avem un spațiu de securitate, de predictibilitate și prosperitate pentru oamenii care trăiesc dincolo de Prut. În condițiile în care, de exemplu, în Transnistria sunt trupe rusești, noi nu putem să privim Republica Moldova, în acest dosar de politică externă, cu detașare. Pentru noi este o prioritate. Aș vrea să-l văd pe domnul Iohannis mult mai implicat în această speță. Domnia sa, din 2014 și până în prezent, a fost o singură dată în vizită în Republica Moldova. Înțeleg narativul că după ce Igor Dodon a fost ales este dificil să mergi să vorbești cu președintele Republicii Moldova care are o retorică anti-românească foarte puternică", a declarat Andi Cristea.

Așteptări de la Iohannis

"Pentru România, Republica Moldova trebuie să rămână o prioritate. M-aș aștepta ca președintele Iohannis să fie mult mai activ și să-și asume acest rol pe care îl are", a zis Andi Cristea, europarlamentar PSD.

"Klaus Iohannis ar trebui să arate că îi pasă de ce se întâmplă în Republica Moldova. Este foarte detașat și senzația pe care o dă altor actori de politică externă este că el nu are, pe lista de priorități, acest dosar, lucru care este greșit", a mai spus Andi Cristea la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel