Andi Cristea, cerință pentru Comisia Europeană: NU mai putem ignora

Plenul Parlamentul European a adoptat miercuri, 15 noiembrie, recomandările propuse de Comisia pentru politică externă adresate Comisiei Europene și Consiliului, cu privire la Summit-ul Parteneriatului Estic ce se va desfășura la Bruxelles, pe data de 24 noiembrie.

În intervenția sa din plen, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, europarlamentarul Andi Cristea a subliniat: “Este timpul să luăm la cunoștință opțiunile diferite ale celor șase state din Parteneriatul Estic și să acționăm. Nu mai putem ignora prăpastia și divergențele în ceea ce privește ambițiile și aspirațiile diferite ale statelor din vecinătatea estică. Cele trei țări asociate, Republica Moldova, Georgia și Ucraina realizează progrese pe calea reformelor europene, au făcut opțiuni strategice clare către UE și au voință politică de a merge mai departe. Ele sunt parte a Europei".

[citeste si]

"La trei ani de la semnarea acordurilor de asociere, avem nevoie de un nou dinamism în ceea ce privește abordarea UE față de Parteneriatul Estic. Bruxellesul are nevoie de o viziune ambițioasă față de statele din est, făcând mai mult pentru cei care au decis să se apropie de valorile noastre și își respectă angajamentele asumate prin Acordurile de Asociere cu UE. Acesta este spiritul modelului Parteneriatul Estic+ promovat de Parlamentul European și avem așteptarea legitimă ca instituția Comisiei Europene, a Consiliului, să țină cont de recomandările noastre", a subliniat Andi Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel