Anchetă universități Arad. Ministrul Educației, reacție dură

Ministerul Educaţiei Naţionale nu acceptă comportamentele în afara legii, a declarat miercuri ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, referindu-se la ancheta Parchetului General la două universităţi din Arad. 

Într-un comunicat publicat miercuri pe site, Ministerul Educaţiei Naţionale "dezavuează cu fermitate" actele de încălcare a legii şi a normelor de etică universitară în urma cărora cadre didactice şi studenţi din două instituţii de învăţământ superior din Arad fac obiectul unei anchete a Parchetului General. 

"Salutăm intervenţia instituţiilor abilitate ale statului şi vrem să fie limpede că Ministerul Educaţiei Naţionale nu acceptă comportamentele în afara legii. Astfel de acţiuni nu fac decât să umbrească rezultatele învăţământului superior. Rolul unei instituţii de învăţământ superior este să asigure o pregătire de calitate şi să formeze studenţi care să-şi găsească un loc pe piaţa muncii, ori din această perspectivă faptele de care sunt acuzaţi unii dintre angajaţii celor două universităţi arădene denotă iresponsabilitate, atitudine pe care noi nu o tolerăm", a afirmat ministrul Liviu Pop, citat în comunicat. 

Ministerul Educaţiei Naţionale va aştepta concluziile autorităţilor care instrumentează cazul pentru a lua măsurile legale care se impun, se mai arată în comunicat. 

Peste 100 de percheziţii domiciliare au avut loc miercuri dimineaţa la cadre didactice şi studenţi din cadrul celor două universităţi. 

Potrivit unor surse judiciare, cele două universităţi sunt 'Aurel Vlaicu' şi 'Vasile Goldiş' din Arad. 

Parchetul General susţine că mai multe cadre didactice au pretins şi primit foloase necuvenite (bani şi bunuri materiale) de la studenţi la susţinerea examenelor la diferite discipline (chiar în afara perioadei de examinare) şi/sau de licenţă. 

Probatoriul a relevat că unii studenţi străini, înscrişi la grupe ce urmează cursurile în limba română, nu cunosc/nu înţeleg limba română şi totuşi sunt promovaţi, în schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel