Anchetă Transgaz, Comisia Europeană. Reacția Transgaz

Reprezentanții companiei Transgaz au reacționat după ce au fost înștințați de Comisia Europeană că s-a început o anchetă privind un posibil abuz referitor la poziția dominantă pe piața gazelor.

Procesul de investigare inițiat de Comisia Europeană la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale - SNTGN Transgaz SA referitor la împiedicarea exportului de gaze naturale din România către alte state membre ale UE nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor din domeniul său de competență, informează, vineri, Transgaz într-un comunicat transmis Bursei de Valori București.

De asemenea, Transgaz precizează că va întreprinde cu celeritate toate diligențele necesare pentru asigurarea documentelor necesare Comisiei Europene în acest procesul de investigare.

"În considerarea bunelor practici de guvernanță corporativă, SNTGN Transgaz SA, dorește să informeze pe toți cei interesați asupra faptului că, în continuare, compania va întreprinde cu celeritate toate diligențele necesare pentru clarificări și pentru mobilizarea eficace a resurselor și asigurarea datelor, informațiilor, și documentelor de care Comisia Europeană va avea nevoie în procesul de investigații suplimentare inițiat. Demersul Comisiei Europene nu afectează capacitatea SNTGN Transgaz de a-și îndeplini în continuare misiunea, compania fiind un actor responsabil în efectuarea la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor din domeniul său de competență. SNTGN Transgaz acordă atenție și importanță în egală măsură planurilor de dezvoltare a rețelei naționale de transport al gazelor naturale pe teritoriul României, cât și implementării măsurilor adecvate pentru integrarea acesteia cu piața europeană a gazelor naturale, inclusiv — fără a se reduce la — dezvoltarea interconectărilor cu state membre ale UE", se arată în comunicat.

Reprezentanții Transgaz precizează că, în măsura în care va fi relevant, vor informa de îndată, prin comunicat oficial, "în mod transparent și cu respectarea prevederilor legale", în legătură cu acele aspecte care pot să fie de interes deopotrivă pentru publicul larg, ca și pentru cei care participă la ori sunt în mod direct interesați de performanța companiei.

Comisia Europeana a deschis joi, 1 iunie, o procedură oficiala de investigare, pentru a evalua dacă operatorul român al sistemului de transport de gaze naturale, Transgaz, a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre ale UE. Comisia va investiga dacă Transgaz a abuzat de poziția sa dominanta pe piață, încălcând astfel normele UE, relatează Agerpres.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy