Anchetă parlamentară alegeri 2009. Chirieac: Cum pot scăpa Kovesi, Coldea și Maior de audiere

Bogdan Chirieac a explicat modul în care Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea sau George Maior pot evita audierea la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din anul 2009.

Analistul Bogdan Chirieac a specificat că în lipsa unor prevederi legislative privind obligativitatea prezenței în fața comisiei de anchetă, oricine poate trimite o simplă scrisoare. 

"În conformitate cu legea, o persoană invitată la o comisie parlamentară chiar de anchetă poate să trimită o scrisoare. Și domnul ambasador Maior și doamna Kovesi și domnul general Coldea vor apela la această posibilitate de a trimite o scrisoare comisiei parlamentare de anchetă. Atâta tot. Pe legislația actuală nu poate fi nimeni obligat să dea explicații. Doar la Parchet ești obligat să dai explicații și poate în fața instanței de judecată. În fața comisiei parlamentare de anchetă poți alege să trimiți o scrisoare. Nu vreau să vă dezamăgesc, departe de mine așa ceva, dar vreau să vă spun că România are o legislație făcută de onorabilii parlamentari. Acea legislație se aplică în acest moment, nu sunteți în fața unei comisii din Senatul american," a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel