Anchetă OUG 13. Zegrean: Parchetul va decide

Ancheta Parchetului ar trebui în mod normal să se oprească, în urma deciziei CCR prin care a admis existenţa unui conflict între autorităţile statului, este de părere fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

"Este o situaţie nouă. Din câte îmi amintesc eu, în practica CCR nu a mai existat un astfel de conflict, să-l soluţioneze Curtea. Au existat multe precedente în care s-au judecat conflicte între autorităţile statului, dar nu de felul acesta.

Nu ştiu să fi fost sesizată Curtea cu o situaţie în care Parchetul anchetează modul în care s-a redactat ordonanţa de urgenţă în situaţia de faţă. În situaţiile acestea, în care Curtea soluţionează conflicte de natură constituţională între autorităţile statului, în urma deciziei, autorităţile respective ar trebui să intre în legalitate.

Câtă vreme Curtea a spus că, prin faptul că sunt anchetaţi oamenii care au lucrat la acest proiect de lege s-a creat un conflict între cele două autorităţi, în mod normal ancheta Parchetului ar trebui să se oprească", a spus Augustin Zegrean, potrivit stiri.tvr.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel