Anchetă la Spitalul Lugoj, după ce o asistentă a fost lovită de o lampă dezlipită de pe perete

Anchetă la Spitalul Lugoj, după ce o asistentă a fost lovită de o lampă dezlipită de pe perete / Foto: Pixabay
Anchetă la Spitalul Lugoj, după ce o asistentă a fost lovită de o lampă dezlipită de pe perete / Foto: Pixabay

Este anchetă la Spitalul Lugoj, după ce o asistentă a fost lovită de o lampă dezlipită de pe perete.

Şeful Inspectoratului teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Pavel Kasai, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că instituţia va efectua o anchetă după ce a fost sesizată despre faptul că o asistentă de la Spitalul din municipiul Lugoj a fost lovită de o lampă care s-a dezlipit de pe perete, în sala de operaţie, în timpul unei intervenţii chirurgicale.

"S-a depus sesizare în acest sens la ITM. Luni, o echipă de inspectori ai ITM va începe cercetarea cazului. A căzut o lampă de pe perete şi a lovit-o pe asistentă. Nu ştim deocamdată exact concluziile medicilor, credem că luni sau marţi va fi externată.", a afirmat Pavel Kasai.

Potrivit unor informaţii vehiculate în spaţiul online, asistenta nu s-ar fi simţit rău imediat după accident, însă ulterior a avut dureri în zona cervicală şi a fost transferată la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru investigaţii, propunându-i-se internarea, pentru a fi ţinută sub supraveghere câteva zile. Lampa în cauză, una de dezinfecţie, a fost montată în sala de operaţii în anul 2020.

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe un acoperiș

Incident de muncă în municipiul Tecuci. Un bărbat a murit după ce a căzut de pe structura metalică a unui acoperiș aflat în lucru. Ceilalți muncitori au sunat imediat la 112. Medicii au ajuns la fața locului  și l-au găsit pe bărbat inconștient și în stop cardio-respirator. Bărbatul de 49 de ani din Municipiul Focșani lucra la acoperișul unei noi fabrici din cartierul Nicolae Bălcescu, potrivit Realitatea.

Inspectorii ITM au fost sesizați cu privire la incident și au deschis o anchetă pentru a stabili dacă au fost respectate normele legale privind protecția muncii. Conform anchetei, în urma autopsiei realizate de SCML Galați, moartea bărbatului a survenit din cauza insuficienței respiratorii, generată de impactul puternic cu solul. Aceeași anchetă arată că bărbatul consumase alcool în timpul programului, valoarea indicată în urma prelevării mostrelor biologice fiind de 0.56% etanol. Cercetările în acest caz continuă, anunță reprezentanții ITM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel