Anchetă la Rădăuți. O mamă și pruncul ei, morți la spitalul orășenesc

Femeia și pruncul ei au murit sâmbătă dimineața. FOTO: newsbucovina.ro
Femeia și pruncul ei au murit sâmbătă dimineața. FOTO: newsbucovina.ro

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a declanşat o anchetă administrativă după ce o femeie de 39 de ani din Vicovu de Sus şi copilul ei nou-născut au murit, sâmbătă, la Spitalul Municipal din Rădăuţi. A fost anunțată și Poliția.

Tragedie la Rădăuți. O femeie de 39 de ani și pruncul ei abia născut au murit, sâmbătă dimineața. Femeia, care dusese sarcina aproape până la termen - era în luna a noua - a mers vineri dimineață la Spitalul din Rădăuți pentru că se simțea rău.

Rudele ei spun că medicii de la spital i-au făcut o injecție și-au trimis-o acasă. Vineri-noaptea, femeia a fost adusă din nou la spital, de un cumnat, pentru că se simțea în continuare rău. Sâmbătă dimineață a născut.

La câteva ore după ce a născut, a intrat în stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvată. Pruncul ei a murit imediat după ce s-a născut. Bărbatul femeii nu înțelege ce s-a întâmplat.

Vasle Patraș, soţul femeii, a spus, pentru Pro TV, că aceasta „a avut probleme, ciroză, dar s-a vindecat şi totul era bine. A fost monitorizată şi au spus că poate naşte natural. I-au zis să meargă acasă şi când vin durerile să se întoarcă la spital. Mi-au spus să o pup pe frunte că totul este bine, iar pe la 7 am sunat-o şi mi-a spus că moare. Nu au vrut să salveze pe nimeni şi doctorii dau vina unul pe altul"

Anchetă administrativă la spital

Directorul DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat, luni, că au fost solicitate documentele medico-legale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, de la medicul de familie al femeii şi de la Spitalul Municipal Rădăuţi, fiind informat Ministerul Sănătăţii despre acest caz.

„O eventuală anchetă profesională ar putea fi efectuată de Colegiul Medicilor", a arătat Zorescu, conform Agerpres. Ea a explicat că dacă va fi necesar se va cere întrunirea Comisiei judeţene profesionale de analiză a mortalităţii materne, din cadrul instituţiei.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat și el că, pe lângă ancheta internă în derulare, în acest caz a fost anunţată şi Poliţia Municipiului Rădăuţi.

Poliția, anunțată

„Este o anchetă în derulare. Au fost anunţate autorităţile, conform procedurilor legale, Poliţia şi DSP (...). S-au respectat toate procedurile şi toate protocoalele terapeutice din partea medicilor, conform rapoartelor pe care le-am primit. (...) Se aşteaptă raportul necropsiei şi rezultatul de la anatomie patologică", a spus Andronachi.

Potrivit acestuia, femeia a fost internată în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în cursul dimineţii de sâmbătă a născut un băieţel, cu scor Apgar 1, care a fost resuscitat de medicul neonatolog, dar fără succes, declarându-se decesul.

În aceeaşi zi, starea mamei s-a agravat, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel