ANCHETĂ după incendiu de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Lia Olguţa Vasilescu: Se pare că erau insuficient de supravegheați

Primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu a anunțat că va demara o anchetă la spitalul de psihiatrie în care s-a produs un incendiu după ce o pacientă care avea o brichetă a dat foc unei saltele.

"Este vorba despre o clinică de psihiatrie care se află în zona Parcului Nicolae Romanescu, recent reabilitată, cu camere de luat vederi în toate saloanele și pe holuri, cu instalația de incendiu pusă la punct, dar cu pacienți care au careva probleme și se pare că insuficient de supravegheați pentru că altfel nu îmi explic de ce o pacientă cu boli psihice a fost închisă într-o cameră cu o brichetă, a dat foc unei saltele și astfel am avut acest incident foarte neplăcut și cu urmări atât pentru investiția în sine, cât și pentru trei medici care erau la etajul 1 al clădirii, s-au panicat și au sărit pe geam. Nu vorbim despre lipsă de personal. Erau opt cadre medicale la opt pacienți.

Eu vreau să declanșez mâine o anchetă. În seara asta o face ISU ancheta respectivă, mâine o vom declanșa și noi ca să vedem cum a fost posibil în primul rând ca o pacientă cu afecțiuni psihice să aibă brichetă în cameră, să nu fie supravegheată video, pentru că este investiție făcută acolo și toți pacienții trebuie să fie supravegheați video și de ce cei trei medici care s-au aflat la etajul superior, în loc să fie foarte atenți la evacuarea pacienților, au considerat că e necesar să sară pe geam.", a declarat Lia Olguța Vasilescu la RomâniaTV.

VEZI ȘI: Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. O pacientă ar fi dat foc unei saltele. Trei medici au sărit de la etaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel