Anca Dragu, răspuns după ce a fost întrebată dacă demisionează

Foto: Facebook Anca Dragu
Foto: Facebook Anca Dragu

Președintele Senatului, Anca Dragu, a fost întrebată, marți, dacă îi urmează pe colegii ei din Executiv și demisionează. 

'Poziția pe care dumneavoastră o ocupați în Parlament este una stabilită politic. Colegii dumneavoastră din Executiv și-au dat astăzi demisia. Dumneavoastră recurgeți la aceeași măsură?', a fost întrebarea adresată de o jurnalistă Ancăi Dragu. 

Președintele Senatului a răspuns că 'în primul rând, în acest moment, nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului. Un USL 2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului și atunci ar fi foarte clară această colaborare între PSD și PNL.'

Jurnaliștii i-au atras atenția că 'nu vorbim despre demiterea dvs, ci despre a vă da demisia'.

Revenind la întrebarea inițială, Anca Dragu a spus 'nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă eu n-aș fi aici, parcursul moțiunii ar fi unul și mai greu.'

Întrebată apoi dacă își va da demisia în condițiile în care 'USR va rămâne în opoziție măcar', Anca Dragu a răspuns afirmativ: 'Cu siguranță asta se va întâmpla.'

'De fapt, ar trebui cel mai bine să vedem alianța PSD-PNL în Senat, la vot.', a conchis președintele Senatului, Anca Dragu. 

Context

Dan Barna a transmis, marți dimineață, că a făcut ceea ce a anunțat. „Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Miniștrii au anunțat luni seara că își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății, Cristian Ghinea - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

VEZI ȘI: Toni Neacșu, despre cazul Stelian Ion: Cîțu a încălcat legea. Rămâne de văzut dacă instituțiile judiciare se vor sesiza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel