Anca Boagiu îi face plângere penală lui Victor Ponta

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta este avertizat din PDL că s-ar putea alege cu plângere penală pentru modul în care a făcut propunerea pentru nominalizarea comisarului european. 

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu susține că nominalizarea nu s-a făcut legal, iar Victor Ponta a încălcat interesele naţionale.

"Este în lucru cu avocaţii plângerea penală, din punctul meu de vedere ca senator şi preşedinte al Comisiei de afaceri europene, pe legislaţia română Victor Ponta era obligat să vină în Parlament cu propunerea de comisar, să intre în audieri, după care rezultatul audierilor trebuia validat prin Birourile permanente ale celor două Camere şi apoi putea să facă nominalizarea legală. Cerându-i repetat să prezinte propunerea de candidat, scrisoarea a stat pitită, nu a văzut-o nimeni, este vorba de un refuz de a prezenta Parlamentului României informaţii, ceea ce este penal. Refuzul Guvernului de a prezenta informaţii Parlamentului este faptă penală. În acest moment analizăm cu avocaţii toate informaţiile pe care le avem şi să vedem şi documentele", a precizat Anca Boagiu. 

Anca Boagiu a arătat că această scrisoare precizează că prima nominalizare a României este Dacian Cioloş pentru dezvoltare regională sau agricultură, dar se face şi a doua propunere, Corina Creţu, pentru un portofoliu ce va fi discutat ulterior.

"Deci Ponta spune: nu cer dezvoltare regională, cer orice îmi daţi pentru Corina Creţu, asta spune negru pe alb, aceasta este minciuna", a afirmat Anca Boagiu.

Ea a mai spus că Ponta a cedat două portofolii grele, dezvoltare regională şi agricultură, pentru care PDL s-a bătut şi acum iese public "şi aruncă cu noroi şi mizerie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel