Anastase profită de tensiunile din PSD pentru a-i critica pe sociali democrați

roberta-anastase
roberta-anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a criticat PSD, spunând că ”cearta” dintre Victor Ponta și Mircea Geoană este mai importantă pentru social-democrați decât bugetul României și și-a exprimat speranța că tensiunile din partid se vor termina repede, pentru ca Birourile Permanente ale Parlamentului să se reunească joi, pentru a stabili calendarul dezbaterii Legii bugetului de stat pe anul 2011.

"I-am solicitat, ieri, domnului Geoană să fie de acord să convocăm astăzi (miercuri - n.r.) Birourile Permanente reunite. Înţeleg că PSD are o şedinţă mult mai importantă decât bugetul României, o şedinţă care îi împiedică pe cei de la PSD să participe la Birourile Permanente reunite", a spus Anastase.

"Înţeleg că există nişte dispute interne în PSD, că nu se înţelege cine pe cine a minţit în acel partid, dar până la urmă pensiile trebuie plătite, oamenii trebuie să-şi recupereze cei 15% din salarii, sunt lucruri extrem de importante care vizează bugetul pe anul viitor, precum şi Acordul cu FMI şi automat tranşa care trebuie să vină de la Fond, nu cred că ne oputem permite un asemenea lucru", a spus Roberta Anastase, citată de Mediafax

Ea a criticat faptul că s-a ajuns din nou în situaţia ca minoritatea care are majoritate în Birourile Permanente ale Camerei să încerce să blocheze discutarea bugetului de stat.

"Eu sper ca mâine (joi - n.r.) cel târziu să fi terminat domnul Ponta cearta cu domnul Geoană şi să putem avea Birouri Permanente reunite", a adăugat Anastase.

Guvernul a transmis Parlamentului, marţi după-amiază, proiectul de buget pentru anul viitor, cu solicitarea ca documentul să fie dezbătut în regim de urgenţă.

Conducerea PSD a convocat, pentru miercuri, la Sinaia, o şedinţă restrânsă a Biroului Permanent, la care nu au fost chemaţi toţi vicepreşedinţii, surse din partid declarând că se va încerca conturarea unui curent de opinie pentru suspendarea lui Mircea Geoană din partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel