Anastase, despre lipsa de cvorum: Acum erau 164 de oameni

roberta-anastase-ap
roberta-anastase-ap

Tratatul de guvernanţă fiscală, legea taximetriei şi chiar ridicarea imunităţii fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely nu au putut fi votate, din cauza lipsei de cvorum din Camera Deputaților, în pofida faptului că la un moment dat au existat 164 de deputați, după cum afirmă președintele Camerei, Roberta Anastase.

Deși preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a suspendat, marți, şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor după ce s-a străduit mai bine de o jumătate de oră să strângă cvorumul, șefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că 164 de reprezentanşi ai puterii au fost prezenţi, dar lucrările s-au suspendat din cauză că o parte dintre aceştia au plecat.

"O parte din colegi au fost şi au ieşit. Ies, intră, asta e…nu e nici un fel de problemă. (…) Acum erau 164 de oameni,’’ a explicat Anastase, citează NewsIn.

Totodată, președintele Camerei Deputaților și a ținut să sublinieze și absența Opoziției, acuzând minciunile spuse de aceasta, ,,Puteţi să notaţi un singur lucru: ieri declarau că votează proiectele de interes naţional, astăzi lipsesc. Notaţi minciunile spuse de ei, ’’ a conchis Roberta Anastase.

Din totalul de 326 de deputați, 167 de deputaţi sunt ai Puterii, 115 sunt de la PDL, 20 - UDMR, 17 minorităţi, 15 UNPR, în timp ce Opoziţia are în Cameră 150 de deputaţi - 90 PSD şi 60 PNL, iar 9 deputați sunt independenți, inclusiv Mihail Boldea, arestat preventiv, care nu poate fi prezent la vot, dar care intră în calculul pentru cvorum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel